Thomas Enqvist vann svenskmötet

Besegrade Jonas Björkman med 3-1 i set

SPORTBLADET

Paris

Thomas Enqvist vann svenskmötet med Jonas Björkman i andra omgången i Franska mästerskapen i tennis.

  Det blev en till stora delar väldigt jämn match - 6-3, 3-6, 7-6 (10-8), 6-3.

  - Det blev en tuff match så jag är jättenöjd över segern, säger Enqvist.

De 30-åriga svenskarna känner varandra väldigt väl. De är goda vänner, tränar ofta tillsammans och har förstås spelat många Davis Cup-matcher tillsammans. De tränade också tillsammans så sent som i lördags, trots att de visste att de skulle kunna få möta varandra på Roland Garros.

  Inför matchen hade Björkman vunnit tre av deras tidigare fyra möten i tävlingssammanhang.

  Enqvist vann första setet mycket tack vare bättre servande än Björkman. Björkman tog det andra då han servade bättre och då Enqvist slarvade framför nät.

  - Jonas fick inte in så många förstaservar, jag tror inte han är nöjd med sin serve, säger Enqvist.

  - Men han är svår att möta - han rycker i spelet och utnyttjar hela banan. Jag spelade bra när jag fick driva på med min forehand.

  Det blev bara ett break i vardera setet.

Viktig setseger

I det tredje, däremot, bröt de varandras serve två gånger vardera. Enqvist vann de flesta av de långa baslinjeduellerna och slog in flera delikata passeringar längs linjen. Men Björkman regerade vid nätet och när han servade bra pressade han lätt ut Enqvist.

  Ett dubbelfel i tiebreaket var ett av skälet till att Björkman förlorade setet.

  - Det var viktigt att vinna tiebreaket. Framför allt eftersom jag tidigare hade 5-3 och 40-0, menar Enqvist.

  Enqvist surfade vidare på framgångsvågen i det fjärde setet, bröt Björkmans serve till 3-2 och bröt honom igen för matchen 6-3. Matchen tog slut först efter tre timmars spel.

  - Det gick min väg i dag. Det var jädrigt kul att möta Jonas. Stundtals tycker jag att jag spelade bra, men jag tror att vi båda kände att vi inte uppnådde toppspelet, säger Enqvist.

Bra minne

I tredje omgången får Enqvist möta argentinaren Gaston Gaudio.

  - Vi möttes här i Paris för fyra år sedan. Då spelade jag min bästa grusmatch någonsin och vann i tre raka. Sen har vi mötts i australiska och då vann han, säger Enqvist.

  - Han är en tuff grusspelare, men det ska bli kul att möta honom. Jag känner mig stark och spelet är på rätt väg. Kan jag prestera det bästa så...

Ingela Ahlberg/TT