Elitloppet var en stor fest för alla

SPORTBLADET

Symmetri, svällande ådror, stela leenden och yttepyttekallingar. Det la jag ner 30 minuters tv-tid på i går, när EM i bodybuilding avgjordes i Budapests kongresscenter.

Det fria programmet innehöll bland annat dubbla biceps och sidechests (där de visar bröstmusklerna). Och grabbarna krall tog i så skinkorna skakade. Det är faktiskt ganska fascinerande att se vad det går att göra med en kropp. Det ser ju galet onaturligt ut förvisso, och att de är insmorda i något som ser ut som brunsås förstärker den bilden. Men man får väl ändå lov att säga att de har definierat sina mål här i livet. Bildligt talat!

Särskilt spännade tv är det dock inte. Snabba klipp mellan de olika viktklasserna och prisutdelningar helt abrupt.

En av de tävlande visade upp sig till låten ”Love hurts” och det tror fan det. En kram av honom skulle nog knäcka ett par revben på min (ickedeffade) lekamen?

Sändningarna från Elitloppet 2004 på Solvalla innehöll verkligen det mesta man kan begära av skön tv-underhållning. Spänning, dramatik, glädje, tårar – och faktiskt – lite solsken. En fest för hästar, kuskar, publik, tv-tittare, ägare, skötare och – vad det verkade – kommentatorer. TV4:s Johan Edlund hjälpte till att öka dramatiken under upploppet. När det närmade sig målgång var han så i gasen att jag nästan tappade fokus på det som hände i rutan. Alltid roligt när kommentatorerna hjälper till på traven, så att säga?

Åke Svanstedt har ju varit med bra länge men han var ändå märkbart tagen och rörd efter segern. Ett sådant tillfälle då orden inte räcker till för att beskriva en känsla. Gidde Palemas skötare, Linda Svantesson, lät tårarna flöda fritt inför kamerorna och hade svårt också hon att få ur sig något att säga. Sport i tv när den griper tag!

I kväll tittar jag på ”Fotboll: EM-klassiker”, seriestart i TV4. För det är hög tid att börja ladda!

Sport i tv

Cecilia Rindbäck Vangbo