Vad händer när adjektiven tar slut?

SPORTBLADET

Hockeyfest? Nja, Tyskland var väl för svagt motstånd för att den första World Cup-sändningen med svenskt deltagande skulle tända till.

Ingen skugga över TV3-teamet dock. Hela stjärngarnityret hade kallats in och förutom att Jonas Bergqvist som vanligt känns en smula malplacerad, så är hockeygänget väl samtrimmat numera.

Speciellt gillar jag Niklas Wikegård när han ikläder sig rollen som studioexpert. Hans one-liners är såväl träffsäkra som välformulerade och ibland riktigt roliga, men Wikegård verkar behöva periodpausernas lugn för att få ner adrenalinet i den egna kroppen. När han agerar matchbisittare är han för engagerad och får mer rollen som hejaklacksledare. Där funkar utan tvekan Håkan Södergren bättre, om än hans analyser inte är lika knivskarpa.

Enda plumpen i protokollet var väl egentligen TV3-medarbetarnas sätt att understryka hur otroligt viktig matchen mot Tyskland var. För det var den väl egentligen inte? När ALLA lag går vidare från ett gruppspel har i alla fall jag svårt att frammana dramatik.

Jo, jo, jag vet att ju bättre det går i gruppspelet desto "lättare" väg fram mot finalen blir det. Men att få en kvartsfinal på hemmaplan räcker inte för att kittla min nerv.

Med tanke på att viktigare matcher väntar, tycker jag TV3-folket kunde sparat på överorden. Vådan av att överdriva är ju att adjektiven så småningom inte räcker till.

Sport i tv

Björn Byström

ARTIKELN HANDLAR OM