Carro & Carola

”Vad är ett OS-guld jämfört med det här?”

SPORTBLADET

VÄXJÖ/STOCKHOLM

Vad är ett OS-guld jämfört med att få sjunga med sin idol Carola? Ingenting. Enligt Carolina Klüft.

– Det här är helt sjukt. Jag rockar loss med Carola, säger hon.

Foto: BILDBYRÅN
SANNA VÄNNER Carolina Klüft hyllades av idolen Carola Häggkvist på Stortorget i Växjö.

I tisdags fick Carolina Klüft mottaga jubel från 12 000 i Kungsträdgården i Stockholm. I går fortsatte hyllningarna av sjukamps-drottningen på hemmaplan. Tusentals människor hade samlats på Stortorget i Växjö för att fira sin guldhjältinna.

Carro möttes av ett enormt vrål när hon dansade ut på scenen eskorterad av hejaklacksledare. Allt från ettåringar med hörselskydd till äldre herrar och damer hade gått man ur huse för att hylla sjukampsdrottningen.

Stort hjärta

På scenen höll kommunfullmäktiges ordförande Åke Eriksson ett tal till Carolina och överräckte en check på 25 000 kronor till Carolina Klüfts stipendiefond. IFK Växjös ordförande Mats Olofsson framhöll Carolinas stora hjärta och roll som förebild för ungdomar. En jättelik tårta hade bakats till hennes ära. Dessutom kom en grattishälsning från Stockholm via storbilds-tv:n från Ola Salo, sångare i Växjö-bandet The Ark.

Carola dansade

Men den största höjdpunkten var när popstjärnan Carola plötsligt klev ut på scenen. Till låten "Sanna vänner" sjöng och dansade Carolina och Carola till publikens stora förtjusning. Carolina Klüft själv var helt tagen.

– Det här är helt sjukt. Jag rockar loss med Carola. Vad är ett OS-guld jämfört med det här?

Carola Häggkvist har länge varit en förebild för Carolina och den allra största idolen.

– Det sista jag gör innan jag ska tävla är att alltid lyssna på Carola. Då blir jag riktigt laddad.

Till Australien

Som minne fick Carolina en notbok med alla Carolas sånger och dessutom hennes svarta cowboyhatt. Och det var en mycket lycklig Carolina som tackade alla som kommit till Stortorget i Växjö.

– Tack för allt stöd som jag har fått. Jag hoppas att jag kan vara till glädje och att jag är en god förebild.

OS-äventyret är nu slut. Men fler äventyr väntar. I november åker Carolina Klüft till Brisbane i Australien för att studera och träna.

Cecilia Österlund, Lena Lundberg ([email protected])