Jodå, övergången går alldeles utmärkt

SPORTBLADET

Var orolig för att det inte skulle gå att tända till över World Cup efter sommarens sportfyrverkeri.

Jag tuggade Losec helt i onödan.

Det räckte med en period och en Mats Sundin som knuffade undan tjecker med ena handen, medan han lyfte in smörpassningar som Fredrik Modin kunde lobba in.

Sen var man övertygad - det här kan bli riktigt roligt.

Om Sveriges match mot Tjeckerna i TV3 - som hade hård konkurrens med Stina Dabrowskis intervju med Kristi Brud - kan man konstatera följande:

Studion är ganska sober och suggestiv. Men har den inte lite väl mycket av Nobelfesten över sig? Efter den avslappnade, slipslösa atmosfären i Studio Zorba där man till och med kunde dua kungen, tack och lov, känns det lite stramt. Dessutom heter ju inte Åkeson Åkeson längre.

Ur led är tiden, skrev Shakespeare och den där bångstyriga matchklockan måste nog in på en ordentlig översyn. Lysande tv-underhållning är dock alltid allvarsamma män som försöker få något så komplicerat som ett digitalt ur att gå åt rätt håll. Det var en koncentration som inte en hjärnkirurg kan uppbåda.

Mats Sundin blev utsedd till matchens bäste spelare och fick - en X-box. Ha ha. Hur kan man komma på något så dumt? Varför ger man en kille som tjänar 100 miljarder om året en X-box? Jag inser att det är någon sorts sponsringsavtal, men ändå. "Det var en sån jag fick i går", sa Sudden när han tog emot tv-spelet. Jag förstår att Håkan Södergren snabbt smusslade undan den under studiobordet.

TV3 verkar ha fattat det här med grafik i rutan. Förutom en stor Viasatlogga i övre högra hörnet, snurrade Robinson-reklam i det vänstra. Och så var det en streamer högst upp med matchresultatet, plus grafik på alla spelare när de åkte ut eller gjorde mål. Någonstans i bakgrunden pågick hockeyspelet. Tills de täta reklamavbrotten grep in och befriade oss även från det. Nåja, grafik är bra, ibland blir det lite för mycket av det goda.

I kväll ser jag Golftimmen i TV4+, som träffar designern Johan Lindeberg.

tv-krönika

Jonathan Jeppsson