Underhållande när TV4-sporten firade

SPORTBLADET

Fyrans Sporten firar tio år och det har ju inte hänt särskilt mycket med programledaren Peter Eng under den tiden, men redaktionen har tonat ner sina skämt något.

I går visade de en massa klipp från decenniet som gått och det var faktiskt skrattfest rakt igenom. Underhållande, respektlöst och emellanåt helt galna inslag.

Och sportchefen Hans Pekkari var mäkta stolt när han informerade om att det numer finns närmare 40 procent kvinnor på redaktionen.

Undrar om inte SVT borde se över sina personalkläder lite?

När de direktsände från Finnkampen i går fick Jacob Hård rapportera i en slapp, vit pikétröja som var minst ett par nummer för stor.

Känner mig personligen proppmätt på allt vad friidrott heter just nu, men det var ett fint ögonblick när förbundskaptenen Ulf Karlsson (som ska börja jobba som coach i stället) märkbart rörd tackade för sig.

Coola svenska damer krossade finskorna (fin-skorna, moahaha) och grejade den största blågula segern hittills.

I dag kan vi kolla på sport i nästan varenda kanal och det ska bli intressant att följa ZTV:s utveckling sedan man köpt rättigheterna till Champions League. Kostnaden för det kalaset ville programchefen Calle Jansson inte avslöja när Sportbladet frågade häromdagen.

Zlatan Ibrahimovic bollkonster kommer alltså att varvas med David Lettermans vassa tunga och komediserien Sabrina tonårshäxan. Känns ju inte pang på rödbetan i kanalprofilen direkt eftersom ZTV alltid har haft en inriktning mot mycket musik och serier.

Men nu ska den breda publiken alltså zappa in ZTV. Kommentatorer och experter ska förhandlas fram före 14 september då det vankas premiär mellan Barcelona och Celtic.

I kväll tittar jag på en halvtimme Golftimmen och Idol2004, där den sylvassa juryn fått rejält med pisk i pressen för att de är så elaka.

Sport i tv

Cecilia Vagnbo