Jag och Hysén är inga tvillingsjälar

Jonathan Jeppsson: Det har gått långt

SPORTBLADET

När krutröken lagt sig efter ännu en stentuff snyting i landslagsidrottens underbara värld, kan man konstatera en sak:

Jag och Glenn Hysén är inga tvillingsjälar. Vi är helt enkelt inte överens.

Det måste man inte alltid vara. I alla sorters förhållanden har man olika syn på det som sker.

Och det är väl det som skapar konflikten i mitt och Hyséns tittare-expert-förhållande.

Krisen är inte djup, men lätt oroande.

Ta en sån sak som det jobbiga frisparksmålet som kroaterna gjorde från cirka 26 meter under matchen i går. I första halvlek hade Sverige ett likadant läge. Då säger Hysén: "Det är för långt avstånd. Därifrån ska man inte göra mål om inte målvakten gör en tabbe."

Sen gör kroaterna mål på exakt ett sådant läge, och Hysén tycker visserligen att "den ska Isaksson ta" men säger i slutet av matchen att "det var ingen tavla".

Hysén svängde alltså.

Och när Zlatan blev fälld i början av matchen säger Hysén: "Han hjälper till, Kovac är ju inte på honom". En repris ur en annan vinkel visar att Zlatan visst blir fälld av Kovac. Då säger Hysén: "Ja, han (Kovac) kommer ju sent in i tacklingen", men menar ändå att det inte riktigt var frispark.

Hur går det ihop?

Men när Zlatan väl filmar en stund senare - då registreras det inte alls.

Och sådana saker är det hela tiden. När Hysén säger att Lucic varit jättebra och "i tre, fyra lägen" nickat undan bollar ur semifarliga situationer - då har jag, som bestämt mig lite för att specialgranska Lucic - bara hunnit räkna till ett. När Hysén tycker att kroaterna beter sig för jäkligt, ser jag mest en massa övertaggade svenskar.

Ja, jag är inte ens säker på att det var helt fel av domaren att döma bort målet. Men det tycker jag kanske bara för att Hysén tycker motsatsen. Då förstår ni hur långt det har gått.

Jag är nu uppriktigt intresserad av vad Hysén anser om monarkin, presidentvalet i USA, kärnkraftsfrågan och högertrafiken. Är vi oense även där - ja, då är det nog fan i mig kört.

Jonathan Jeppsson