Dif fortfarande obesegrat med Kjell Jonevret

Hammarbys usla form håller i sig

SPORTBLADET

Djurgårdens form håller i sig – medan Hammarbys svacka fortsätter.

Stockholmsderbyt slutade med blårandig seger, 1–0 (0–0), och Hammarbys guldchanser är nu mycket långt borta.

– Det känns tungt givetvis, sade Hammarbys tränare Anders Linderoth.

Foto: DANIEL NILSSON/SCANPIX
Juble i Djurgården, depp i Hammarby inför ett ganska glest besatt Råsunda.

Hammarbys svårigheter att göra mål fortsätter. Trots bra chanser i första halvlek ville inte bollen in.

Istället avgjorde Djurgårdens Rene Makondele matchen med sitt första allsvenska mål den här säsongen.

Makondele, som inte spelat från start sedan matchen mot Kalmar i slutet av juli fick chansen i derbyt – och tog den.

I den 52:a minuten fick han en perfekt passning från Tobias Hysén, fintade målvakten Ante Covic och rullade sedan in lednings- och segermålet.

– Det kändes skönt när bollen gick in. Jag ville visa vad jag kan nu när jag fick spela från start. Det blir jobbigt i längden att bara göra inhopp de sista tio minuterna när alla andra är trötta, sade derbyhjälten.

Knappade in

I och med segern knappade Djurgården in på Hammarby i tabellen och är nu bara en poäng efter. Men derbyt var långt ifrån så tätt, hett och välspelat som derbymatcher brukar vara. Publikmässigt var det inte heller någon höjdare – endast 20750 åskådare var på plats på Råsunda.

– Jag tycker att vi gör en okej match spelmässigt. Vi spelar bra fotboll och det är synd om killarna när vi inte får det där rätta flytet, sade Linderoth, vars lag nu inte vunnit på sju matcher i allsvenskan.

– Självklart känns det inte bra att vi inte gör mål. Men vi ska jobba vidare. Fortsätter vi att spela bra fotboll så har vi en bra trygghet och förr eller senare lossnar det, sade han.

Furuseth Olsen debuterade

Förre Örebrospelaren Petter Furuseth Olsen gjorde debut i Hammarby och var inblandad i några farligheter i första halvlek. Norrmannen byttes dock ut i andra halvlek.

– Han gjorde en klart godkänd insats och jobbar på bra, tyckte Linderoth.

Anders Linderoths drag att flytta upp mittbacken Max von Schlebrügge i anfallet sista kvarten gav inte samma utdelning som mot Halmstad, då Schlebrügge kvitterade med två minuter kvar av ordinarie matchtid.

Djurgården försvarade sig bra och hade kontroll över matchen efter ledningsmålet.

Utan förlust

Till skillnad från Hammarby fortsätter Djurgården att ta poäng och har inte förlorat i allsvenskan sedan Kjell Jonevret tog över i juli.

Framför allt håller laget tätt bakåt, men mot Hammarby var det inte direkt full fart framåt.

– I första halvlek var vi inte riktigt med i matchen. Inledningen av andra var betydligt bättre, men vi måste spela mer aggressivt, sade Jonevret.

Djurgården hade några bra chanser att utöka ledningen i slutskedet av matchen, men någon anstormning mot Ante Covic i Hammarbymålet var det inte.

– Vi hade jättelägen att döda matchen, men det gjorde vi mindre bra, ansåg Jonevret.

Jenny Danielsson/TT