En chans räckte för Giffarna

Örebro fast i botten efter ny förlust

SPORTBLADET

SUNDSVALL (TT)

GIF Sundsvall hade en riktig målchans – och den nickade Jonas Wallerstedt in i målet.

Örebro SK hade fyra-fem klara målchanser – och missade alla.

Örebro har fastnat i bottenträsket och den ifrågasatte tränaren Stefan Lundin blir allt mer pressad efter söndagens förlust med 0–1 (0–1) i Sundsvall.

– En tung förlust. Speciellt eftersom det var vi som skapade de flesta och bästa målchanserna. Trots det får vi gå mållösa från planen. Vi är inne i en sådan period nu, konstaterade ÖSK-tränaren Stefan Lundin.

– I dag gör vi ju trots allt en ganska bra match. Grabbarna kämpar bra och visar på en bra inställning och vi skapar många rejäla målchanser. Det finns ingen anledning att misströsta, sade Lundin, som dock slet sitt hår i förtvivlan i slutminuterna.

Gustav Andersson dök upp perfekt på ett inlägg från Fredrik Samuelsson och nickade bollen ner mot stolproten.

– En helt fantastisk räddning av Sundsvallsmålvakten Fredrik Sundfors, sade Stefan Lundin sedan Sundfors kastat sig och fått en räddande hand på ”den omöjliga” bollen.

Sundfors räddade segern

Sundsvall har förlorat en hel del poäng i matchernas slutminuter – och det var nära den här gången också.

– Vi får tacka Sundfors för segern, men jag tycker samtidigt att vi stod upp på ett bra sätt när Örebro gjorde en sista stark kraftansträngning för att nå en kvittering, sade Sundsvalls tränare Patrick Walker.

Walker konstaterade att Sundsvall gjorde det avgörande målet – och det är också en styrka att kunna ta till vara på målchanserna.

Målet var frukten av ett av få riktigt gedigna och konstruktiva anfall från Sundsvalls sida.

Stefan Ålander vann bollen på mittfältet och skickade blixtsnabbt ut en öppnande passning till ytterbacken Mattias Nylund som löpte upp efter kanten och slog in ett perfekt skruvat inlägg bakom Örebros backlinje och där störtade Jonas Wallerstedt fram och fick på bästa Henke Larsson-maner fram pannan och satte nicken stenhårt utom räckhåll för John Alvbåge i ÖSK-målet.

Skön fullträff

– En otroligt skön fullträff på ett perfekt inlägg från Mattias. Extra skönt var det ju att få göra målet i sista minuten i första halvlek. Det brukar ju alltid kännas extra tungt att råka ut för ett baklängesmål i slutminuter och på övertid, sade Sundsvalls skyttekung Jonas Wallerstedt efter sitt sjätte mål i årets allsvenska.

Två starka backlinjer dominerade matchen. I Örebro nickade Gustaf Andersson och Thomas Andersson gång på gång bort alla de inlägg som Sundsvall försökte få igenom till sina toppforwards.

I Sundsvall var det framförallt ytterbackarna Fredric Lundqvist och Mattias Nylund som glänste.

Ove Byström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM