Två mål av Marcus Allbäck i debuten

”Det hade känts ännu bättre om vi vunnit”

SPORTBLADET

Två mål i debuten. Snacka om succé för Marcus Allbäck i Hansa Rostock.

– Men det hade känts ännu bättre om vi vunnit, sade Allbäck efter 2–3 mot Kaiserslautern.

Foto: AP
VISADE FRAMFÖTTERNA Marcus Allbäck gjorde två mål i debuten för Hansa Rostock.

Marcus Allbäck fick till en drömdebut i Hansa Rostock mot bottenlaget Kaiserslautern i tyska Bundesliga. Gästerna hade gått fram till 3–0 och såg ut att vara på väg mot en klar seger när Allbäck visade att han trivs bättre i Hansa Rostock än i Aston Villa.

Allbäck som spelade från start, nickade in 1–3 i 71:a minuten .

– Det var ett inlägg från höger och jag kom en bit från försvararen och nickade ner bollen. Deras målvakt var på den men tappade in den i mål, berättade Allbäck.

Han hade bara gjort två träningar med sin nya klubb och trots lite spel i Aston Villa under en lång tid så verkade det inte vara något fel på konditionen.

Holländsk stil

– Nej, men det märktes att tempot och intensiteten var lite lägre här. Det påminde en hel del om holländsk fotboll. Mycket framåt, framåt och mycket fler målchanser, sade Allbäck och tänkte tillbaka på tiden i Heerenveen för några år sedan.

Och chanser fick också Allbäck. Några minuter efter 1–3 fick han bollen i straffområdet men fick ingen riktig träff på bollen.

I 90:e gick det bättre då han reducerade till 2–3.

Det var ett helsvenskt mål där Marcus Lantz från höger hittade fram till Rade Prica som byttes in efter pausen.

– Bollen nådde Rade vid bortre stolpen och han nickade ner bollen till mig och jag hade bara att sätta bredsidan till, sade Allbäck.

Rostock avslutade matchen med tre svenskar i anfallet. Förutom Allbäck och Prica kom även Magnus Arvidsson in de sista 25 minuterna.

Skandinaviskt lag

– Det är verkligen ett skandinaviskt lag med fem svenskar och tre danskar i laget, sade Allbäck och skrattade gott.

Nästa måndag går flyttlasset från England med familjen och allt bohag. Trots att han kom först i torsdags så har landslagsanfallaren redan hittat ett hus.

– Det är helt nytt, bara listerna saknas och det känns skönt att det är klart.

Lika skönt var nog också målen – trots att det blev förlust.

Rostock är 13:e i tabellen på fyra poäng, en poäng före Kaiserslautern. Men med Allbäck i form kan man säkert avancera snabbt.

Håkan Bergholtz/TT

ARTIKELN HANDLAR OM