IFK Göteborgs sjätte raka seger

AIK:s Niklas Sandberg olycklig målskytt

SPORTBLADET

Göteborg

IFK Göteborgs segertåg i allsvenskan tuffar vidare.

På måndagen kom den sjätte raka segern sedan EM-uppehållet och nu toppar man serien.

Men, det krävdes ett självmål för att AIK skulle besegras med 1-0.

IFK Göteborg har bara förlorat en gång sedan 15 juli. Då var det just AIK som på Råsunda vann med 3-1.

På måndagen satt segern hårt inne på Gamla Ullevi. Inte förrän i 89:e minuten fick IFK Göteborg sitt segermål - som var ett självmål.

På ett hårt pressat inlägg från höger längs marken styrde AIK:s målvakt Håkan Svensson ut bollen, men inte bättre än att den studsade på mittbacken Niklas Sandberg och in i mål.

- Det är många som hänger med huvudet och stämningen är tryckt i omklädningsrummet, sade AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic efter matchen.

- Trots den snöpliga förlusten kan vi vara stolta över vår insats. Vi stod upp bra mot Göteborg som nu övertagit serieledningen.

Det var ändå IFK Göteborg som var det klart bättre laget. I det svåra vädret, regn och kraftig blåst, höll göteborgarna bollen på marken och passningsspelet stämde mycket bra. Man skapade några riktigt fina målchanser genom anfallarna Peter Ijeh och George Mourad, men Håkan Svensson var mycket bra i målet.

- Det var nog vårt bästa spel hittills i år, sade IFK:s tränare Bosse Johansson.

Missade målchaser

Men trots det stora spelövertaget kom aldrig målet.

Även i den andra halvleken började IFK Göteborg bäst i 20 minuter, sedan var det dags för AIK ett tag.

- Under tio minuter där spelade AIK mycket bra och kunde faktiskt avgjort matchen, sade tränaren Bosse Johansson. Man spelade i kraftig motvind och kunde ändå skapa så mycket. Avsluten var väl inte så bra, men chanser fanns.

- Jag tror att vårt övertag tidigare i matchen gjorde oss övermodiga och därmed fick AIK chansen att komma in i matchen.

Göteborgs spelare tog sig dock samman och kunde på nytt gripa tag om spelet och började på nytt skapa målchanser. Bästa chansen hade inhopparen Jonas Henriksson när han några minuter före slutet försökte bredsida bollen förbi Håkan Svensson, men bollen smet strax utanför stolpen.

Nebojsa Novakovic tycket att AIK visade att laget kan spela bra även mot topplagen och är inte orolig för att laget skall trilla ur allsvenskan.

- AIK kommer att spela allsvenskt även nästa år, sade han.

Leif Brändström/TT