Anegrund räddade ÖIS-poäng på övertid

Nytt mål av brassen Oliveira

SPORTBLADET

Kalmar

Örgryte såg ut att gå mot ännu en tung förlust i allsvenskan. Men på övertid nickade mittbacken Johan Anegrund in 1-1 Kalmar FF.

Viktig poäng för Öis i kampen om nytt kontrakt.

- Jag tycker vi förtjänade poängen, sade tränaren Jukka Ikäläinen.

Örgryte har det jobbigt just nu. Spelet haltar och truppen är skadedrabbad.

På Fredriksskans i Kalmar visade Göteborgarna upp ett spel som luktade superettan lång väg. Fegt, slarvigt och nästan totalt utan anfallsintentioner.

Snålspelande KFF fick tidigt matchen dit de ville. Redan efter fem minuter slog nye brassen Diogo Oliveira till, vände bort två Öis-backar innan han elegant placerade in bollen utom räckhåll för målvakten Dick Last. Det var Diogos andra mål på lika många matcher i KFF-tröjan.

Och de chanser som skapades därefter var Kalmars. Dick Last gjorde en kanonräddning på Daniel Mobaecks nick från nära håll, Cesar Santin prickade ribban och missade två bra lägen.

Välplacerade nick

Örgryte skapade ingenting. Inte förrän det återstod 20 sekunder av tilläggstiden.

En lång lyftning från vänsterkanten dalade in i Kalmars straffområde, en markeringsmiss av inbytte KFF-junioren Fredrik Petersson - och så kunde Johan Anegrund med en välplacerad nicklobb rädda en viktig poäng.

- Det är så klart skönt att få ett sånt mål. Kan vi plocka poäng när vi presterar ett sånt här spel kan man börja hoppas på att vi snart kan vinna i allsvenskan också, sa Jukka Ikäläinen efter matchen.

Sämsta matchen

Kalmartränaren Nanne Bergstrand var mycket besviken över poängtappet. Men han konstaterade samtidigt att Kalmar FF knappast var förtjänt att vinna.

- Den här matchen var den sämsta vi spelat på hela säsongen. Vid seger hade vi definitivt säkrat kontraktet och jag stod och funderade på om det var möjligt att vi skulle klara det trots allt, sa han.

- Men jag kan väl konstatera att guldchansen är borta i alla fall...

Kalmar saknade fyra ordinarie spelare. Såväl Dedé Anderson som Patrik Rosengren, Svante Samuelsson och Fabio Augusto var avstängda.

TT