Avspark är så bra som serien förtjänar

SPORTBLADET

Halmstad och Malmö FF på ett spikat Örjans Vall. Seriefinal, en radda profiler, läckert stek-os över Nissan.

Det kan bli lysande underhållning i Canal + i kväll. Men hur ofta har detta hänt i en allsvenska som bäst sorteras under rubriken förlorade effekter?

08-lagen bort från toppen. Kongo-Kim bort. Igor tokbort. Och då har vi inte ens talat om spelet. Skånederbyt i går var inget man visar oskyldiga barn.

Det är SÅDANA faktorer som gör att allsvenskans publiksnitt sjunkit.

Självklart gör det inte saken bättre att ynka 100 000 tittar på TV3:s Avspark. Men seriens lagbossar är skevt ute om de som rapporterades i helgen skyller publiknedgången på treans fotbollsshow. Håller man på så kan man lasta Vaclav Havel för Tre Kronors debacle.

Avspark är så bra som serien förtjänar. Det programmet haft för mycket av är stenansikten, reklamblitz, viss 08-fixering – det har väl kompenserats av längre matchsekvenser och mer samtal än i Fotbollskväll.

Claes Runheims begåvat bistra förhörsledare, Thomas Nordahls patenterade entusiasm, och så en Glenn Hysén som klipper av repliker med samma vassa egg som då han förr slaktade medspelarnas y-frontar. I går var till och med Jonas Thern bra och gästen Lasse Eriksson var avsevärt skarpare än i hans baskanal TV4.

Nej, ni fotbollsbossar, sätt er under tanketrädet igen. Det är definitivt inte i den här tv-rutan som svackan uppstått.

Politiker-grillaren K G Bergström som sportsnackare i Gomorron Sverige. En högoddsare!

Bara en vecka kvar till elitserien. Riktig hockey, det var ett tag sen.

I kväll blir det orgier i Champions League. I natt håller jag på Suomi. Med så enögda domare behövs allt stöd.

tv-krönika

Lars Nylin