Janne Jönsson — kanalens Rosenberg

Björn Byström: Ryktet om allsvenskans död är överdrivet

SPORTBLADET

Ryktet om allsvenskan död är betydligt överdriven. Halmstad–Malmö FF i går bjöd lysande underhållning, som vanligt starkt producerad av Canal+.

Så hade man också trummat ihop nästan bästa laguppställning. Jens Fjellström (utnämnd till bäste bisittare av kollega Lars Nylin) var rutans Afonso Alves, ständigt på hugget, alltid knivskarp.

Janne Jönsson var sändningens Markus Rosenberg – en stor talang, som stundtals når himmelska höjder men också försvinner då och då. Sympatiske Jönsson skulle ha en framtid i bisittarbranschen om han nu inte får ett nytt tränarjobb efter att ha fått sparken i Landskrona.

I teamet Arne Hegerfors/Tommy Svensson har Canal+ sina egna versioner av Magnus Svensson. Precis som med ”Turbo” vet man vad man får, men lägstanivån är hög och det blir aldrig dåligt.

Champions League drog igång i går och ännu en säsong får tittarna lära sig att ratta in nya kanaler.

Nu är det ZTV och Viasat Sport som delar på kakan, moderkanalen TV3 är ute ur bilden.

Dribblandet med Champions League är sorglustigt och syftar endast till att tvinga presumtiva tittare att addera ytterligare kanaler till sina utbud, till glädje endast för Viasat-koncernens bokslut.

Jag väntar med fasa på att Canal+ startar kanalen Canal+ Premier League och kräver extra betalt. Då kommer i alla fall jag att rösta med fötterna och säga upp mitt abonnemang.

ZTV:s premiärsändning hade sina skavanker. Först sköts avsparken upp en halvtimme, men det kan man ju inte lasta kanalen för.

Sedan släpade ljudet efter när matchen på Parkhead väl kom igång.

I förra veckan låg ljudet före bilderna i Kanal 5.

Ska det verkligen vara så svårt att synka ljud och bild med dagens teknik?

En eloge dock för att ZTV i går lyckades fixa till ljudet under pågående sändning.

I dag tittar jag på Vueltan i Eurosport. Minst lika stor tävling som Giro d’Italia.

Björn Byström