Roma-publik attackerade Anders Frisk

Matchen avbröts - Roma riskerar böter

SPORTBLADET

Rom

Champions League-mötet mellan Roma och Dynamo Kiev fick avbrytas efter att svenska domaren Anders Frisk träffats i huvudet av ett föremål, inkastat av någon i publiken.

Svensken blödde kraftigt från ett sår i huvudet.

Frisk träffades av föremålet i samband med halvtidsvilan på väg ut från planen. Med blodet rinnande från huvudet fick svensken ta hjälp av de assisterande domarna Kenneth Petersson och Peter Ekström för att ta sig ner i omklädningsrummet. TV-bilder visar hur en man i svart t-shirt kastar ett objekt mot Frisk men det var oklart om det var vid det tillfället som Frisk träffades.

Matchen försenades och till slut kom beskedet att den fick avbrytas, då vid ställningen 1-0 till bortalaget Dynamo Kiev.

Upprinnelsen till attacken var att Frisk hade visat ut Romas franske försvarare Philippe Mexes strax före halvtid, efter att Mexes gått hårt åt lettiska anfallaren Maris Verpakovskis. Strax innan hade Frasesco Totti blivit varnad till Rom-publikens vrede.

Vad Frisk träffades av var oklart men man misstänkte att det var något slags mynt eller en cigarettändare. Frisk ska själv ha tagit beslutet om att matchen skulle avbrytas.

- Domaren själv bestämde att matchen skulle avbrytas för att han var allvarligt skadad och för det andra att hans - och linjedomarnas - säkerhet inte kunde garanteras, sade en Uefa-representant.

Bråk i Rom

För Roma betyder det hela att man med största sannolikhet kommer att tvingas böta och att Kiev dessutom tilldelas segern eftersom man ledde med 1-0 när matchen bröts.

Det var inte första gången för Frisk eller Roma som man var inblandad i oroligheter. Förra säsongen avbröts klubbens derby mot Lazio efter rykten spridits kring Olympiastadion att en Roma-supporter blivit påkörd av en polisbil, ryktet var falskt men mer än 150 polismän skadades i samband med bråken.

För två år sedan så blev det bråk mellan Roma och Galatasaray i Champions League, även då fanns Anders Frisk på plats.

TT-Reuters