Storförlust för Real Madrid

Leverkusen vann med 3-0

SPORTBLADET

Leverkusen

Förra säsongen var ett enda stort misslyckande.

Det blev även onsdagens Champions League-premiär för Real Madrid.

3-0 borta mot Bayer Leverkusen skakade om världsstjärnorna i Madrid och gav klubben en mardrömsstart.

Historien talade för Real Madrid, liksom laguppställningen, med stjärnor som Raul, Beckham, Zidane och Ronaldo. Men när det väl var slut på Bayarena var det spelare som Jacek Krzynówek, Franca och Dimitar Berbatov som kunde jubla. Trion är betydligt mera okänd än Reals alla stjärnspelare, men tillsammans såg de med var sitt mål till att sänka Madrid och ge hemmalaget bästa möjliga på Champions League-inledningen i grupp B.

För Leverkusen betydde det att man bröt en sju matcher lång förlustsvit i Champions League. Det började med Jacek Krzynoweks mål i 39:e minuten, det kom med god hjälp från Reals målvakt Iker Casillas, skottet träffade stolpen och via Casillas rygg gick det in till 1-0.

2-0 kom elva minuter senare då brasilianske mittfältaren Franca fick allt utrymme han behövde av David Beckham och kunde skjuta in 2-0. Och bulgariske anfallaren Dimitar Berbatov fastställde sensationen bara fem minuter senare när han gjorde 3-0.

Nära för Lyon

Sensationen i Leverkusen var onsdagens största sensation i Champions League - men inte den enda. Lyon var på väg mot en skrällseger mot Manchester United, men 2-0-ledningen blev till slut 2-2 efter två mål i andra halvlek av en viss holländsk skyttekung vid namn Ruud van Nistelrooy. Då hade Lyon tagit ledningen och utökat till 2-0 genom en målvaktstavla av Tim Howard. van Nistelrooy räddade dock United, om än något, genom att först nicka in 1-2 i 55:e minuten, sedan skjuta in 2-2 från nära håll blott sex minuter senare.

En svensk fanns med i onsdagens omgång, dock inte som en vinnare. Pontus Farnerud spelade från start i Monaco mot Liverpool, men det var hemmalaget och nye franske anfallaren Djibril Cissé som fick jubla.

Holländska målskyttar

Cissé gjorde sitt första mål på Anfield och Milan Baros - som byttes in för Cissé i 70:e minuten - fastställde 2-0-segern. Den andra matchen i grupp A mellan spanska La Coruna och Olympiakos slutade 0-0.

Två holländare ordnade samtidigt seger för Bayern München respektive turkiska Fenerbahce. Roy Makaay säkrade Bayerns vinst borta mot Maccabi Tel Aviv i grupp C genom att slå in en straff i andra halvlek.

I Istanbul ordnade Pierre van Hooijdonk seger för Fenerbahce mot Sparta Prag genom sitt mål i 16:e minuten. Hemmalaget fick Servet Cetin utvisade i 73:e minuten men kunde ändå hålla undan till seger.

TT