Förlust för Elfsborg i Uefa-cupen

- Den här matchen lever än

SPORTBLADET

Göteborg

Det blev 0-2-förlust för Elfsborg i den svåra bortamatchen mot Dinamo Zagreb när Uefa-cupen inleddes på torsdagskvällen.

Dinamo Zagreb tog greppet om spelet i den första halvleken och kunde i fjärde minuten ta ledningen med 1-0. Elfsborg blev långa stunder tillbakatryckta och hade svårt att skapa några farligheter.

- Det var olyckligt att vi kom i underläge så tidigt i matchen, men mot slutet av andra halvleken kom vi tillbaka men skapade inga riktigt klara chanser, sade sportchefen Stefan Andreasson direkt efter matchen.

I den andra halvleken fick Elfsborg en chans att komma in i matchen när Zagrebs Miaitovic blev utvisad i den 50:e minuten sedan han dragit på sig sin andra varning.

Större ytor

Med en man mer på planen blev det större ytor för Elfsborg. Speciellt så fick Lasse Nilsson goda chanser till kontringar.

- I den andra halvleken kändes vi bättre, men vi fick inga riktiga chanser.

Men på en lång hörna gick bollen till Bonca som från 20 meter fick en kanonträff på bollen och sköt stenhårt via stolpen in 2-0.

- Vi mötte ett mycket bra lag. Det märks att det är ett storlag här nere, även om man just nu bara ligger femma i ligan, sade Andreasson.

Skadad

På onsdagskvällen tvingades Hasse Berggren lämna återbud till matchen på grund av skada. Dessutom var Johan Sjöberg sedan tidigare avstängd.

- Hasse har problem med nacken, men han är nog snart tillbaka.

Stefan Andreasson tyckte att Elfsborg sammantaget gjorde en bra match, och att hämta in två måls underläge ska inte vara någon omöjlig uppgift.

- Den här matchen lever än.

Returen spelas i Borås sista september.

Leif Brändström/TT