Idrottsminnen är känslosvallande

SPORTBLADET

K

an inte komma på något i tv som spelar mer på känslosträngarna än just de lyckliga sportögonblicken. I går visade SVT24 dokumentären "Drömmar om guld", om HV71:s väg mot SM-guldet förra säsongen. Per Mårts, Stefan Liv och "kärnkraftverket" Johan Davidsson intervjuades och mindes tillbaka.

Avslagna framtänder, finalseger med 5-0, korteger genom stan och glädjeyra blandades med ett riktigt bra musikval (av Fredrik Weibull och Jakob Eidenskog som gjort filmen).

Har aldrig varit något HV-fan, men huga vad bra de var.

I kväll drar ju hockeyfesten igång med Peter Jidhe och SVT i "Hockeykväll" där vi kommer att serveras analyser, inslag och intervjuer. Canal plus står för de direktsända matcherna - den mellan Mora och Färjestad i kväll visas som pay-per-view.

Säsongskortet (när man binder upp sig en viss tid och betalar en struntsumma per månad om man har Canal plus-abbonnemang) ger tillgång till 250 matcher från elitserien och allsvenskan.

Känns som ett gjutet säljargument, med tanke på hur mycket mer det skulle kosta om man valde ansluta sig 250 gånger med pay-per-view...

I puckbefriade "Golftimmen" fick vi i går följa med på "Bankboken Cup". I den tävlar ungdomar med höga ambitioner vad gäller en framtid som golfproffs. Ihärdiga föräldrar pratade om vikten av att skjutsa och anmäla till tävlingar.

Kontrasten blev stor när golfmissionären Bengt Sylvan besökte Rinkeby - ett u-land i golfsammanhang. Där fick ett antal elever som aldrig hållit i en golfklubba testa några svingar. Syftet var att föra ut och integrera sporten till nya grupper i samhället. Ett rätt kul reportage, helt utan snobbism och lammullspullovrar.

I kväll tittar jag på "Hockeykväll", 21.30 i SVT2.

tv-krönika

Cecilia Rindbäck Vangbo

ARTIKELN HANDLAR OM