Ketchupeffekt i Luleå

när hemmalaget krossade Timrå

SPORTBLADET

Stockholm

Målen dröjde när Luleå tog emot Timrå i elitseriepremiären.

Men när det väl släppte så gjorde de det ordentligt i alla fall för hemmalaget och tillslut så stannade målfabrikationen vid 5-0 (0-0, 3-0, 2-0).

1-0 efter 12.38 av andra kom från Jonas Nordqvists klubba och sedan gjorde Johan Tellström två raka mål och mellan första och tredje målet hade endast dryga minuten gått. Ridå.

- Jag är stolt. Vi visade att vi inte är så uträknade som många har gjort gällande, säger Mikael Andersson tränare i Luleå Hockey.

Vad som hände Timråspelarna under den sekvensen står skrivet i stjärnorna, men de var i alla fall inte på plats. En av de största syndarna var förre Luleå-spelaren Jonathan Hedström som var inne på samtliga tre målen.

- Jag är oerhört besviken på hur vi spelade i andra perioden, säger en besviken Kent Johansson tränare i Timrå.

Alla underkända

Efter att Luleå gjort sitt tredje mål fick Timrås tränare Kent Johansson nog och tog timeout. Ett klokt beslut då gästerna fick stopp på Luleås anfallsspel, men det hjälpte inte det egna spelet framåt. Den enda som någorlunda kunde störa hemmalaget var Henrik Zetterberg som kom fram i ett par halvfarliga lägen i övrigt måste resten av laget upp flera snäpp om inte säsongen fortsätta med fler mardrömsmatcher.

- Det verkade som om killarna tror att vi kan spela hockey på ett sätt som inte fungerar. Jag är ordentligt besviken på mina spelare och ingen, ingen får godkänt, fortsätter Johansson.

Tre av Tellström

Efter ganska precis sex minuter av sista perioden tog matchen definitivt slut då Valerij Krykov i Timrå spearade Luleås retsticka Per Ledin med matchstraff som följd.

Under den femminuters utvisningen gjorde Luleå både 4-0 och 5-0 varav det sista kom från matchhjälten för dagen Johan Tellström som gjorde tre av hemmalagets mål.

- Jag tycker att vi visar att vi kan spela som ett lag och det är så vi ska fortsätta att spela, säger Andersson.

Tremålsskytten får ursäkta, men planens kung hette Niclas Wallin. Han var överallt rensade, tacklade och såg till att Gusten Törnqvist i Luleås mål fick bästa tänkbara start på säsongen. Törnqvist som till denna säsong har den något otacksamma uppgiften att fylla tomrummet som förre landslagsmålvakten Daniel Henriksson har lämnat efter sig, men en bättre start kunde han inte ha fått.

Inte Luleå Hockey heller.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM