NHL-spelarnas insats i premiären

Niclas Wallin vassast av hemvändarna

SPORTBLADET

Stockholm

Luleås Niclas Wallin får bäst betyg av de NHL-lockoutade spelarna som var med i premiärkvällen av årets elitserie.

Christian Berglund, Färjestad, ett assist.

NHL-proffset från Florida Panthers var osynlig i inledningen av matchen, blev dock bättre och bättre och låg bakom kvitteringsmålet. Hade också en utmärkt chans att avgöra i sudden death då han kom fri med Moras finländske målvakt men misslyckades med sin dragning. Har dock inte spelat sedan i april och därför svårbedömd.

Shawn Horcoff, Mora.

Ingen lysande start för Moras kanadensare, fick tillbringa större delen av andra perioden i utvisningsbåset efter att dragit på sig en onödig utvisning i slutet av första perioden.

Andreas Lilja, Mora.

Fysiskt tung och hårdför, lite väl mycket av det sistnämnda i första perioden. Då drog han på sig två utvisningar. Kommer dock att bli en tillgång för Mora.

Niclas Wallin, Luleå.

Banans kung. Var i det närmaste felfri och spelade en ishockey som kommer att bli enormt värdefull för Luleå Hockey. Såg till att motståndarna aldrig fick stå i fred framför målvakten Gusten Törnqvist samt att han fanns med när spelet vände uppåt i banan.

Tomas Holmström, Luleå, ett assist.

Mycket nyttig, men av World Cup-formen syntes inte mycket. Luleå kunde inte heller, trots tre mål i power play, etablera ett spel som ger Holmström chansen att spela det spel han trivs bäst med. Att stå framför målet och ta stryk.

Henrik Zetterberg, Timrå.

Totalt osynlig under första perioden för att sedan komma in något i matchen. Såg till att Luleå vid tre tillfällen fick ta till oschyssta medel för att stoppa honom. Godkänd men inte mer. Två+två minuter i utvisningsbåset efter en fajt med Per Ledin.

TT