”Jag saknade det där lilla extra”

Sportbladets tv-krönikör Lars Nylin om premiären av SVT:s hockeykväll

SPORTBLADET

Rappt och effektivt – men inget nytt .

Så sammanfattar Sportbladets tv-krönikor Lars Nylin premiäravsnittet av SVT:s hockeykväll, som hade premiär på måndagen.

– Man måste vara väldigt intresserad av elitserien för att följa detta varje vecka.

På måndagskvällen var det premiär för SVT:s nya sportmagasin Hockeykväll.

Ett mer lysande utgångsläge än i år har väl knappast funnits. Hockeyn är hetare än på länge. Alla superstjärnorna är på plats, och säsongen har alla förutsättningar att gå till historien som en av de bästa någonsin – på isen.

Men framför teven tänder det inte riktigt till, tycker Nylin.

– Jag saknade det där lilla extra. Det saknades precisa analyser och aha-upplevelser.

Inte mycket har hänt sen sist

Nä, det har inte hänt mycket sedan TV4 ägde hockeykvällarna. Nytt är programledarna. Den numera kända SVT-profilen Peter Jihde ställer frågorna – expertkommentatorn Johan Tornberg ger svaren – och tar ofta hjälp av ritbordet för att analysera situationer på isen.

–Jihde kan numera inte misslyckas. Förre Tre Kronor-backen Tornberg har tv-utseende, tycks ambitiös, är kunnig och fick i slutet även till det med ritpennan.

Hockey-febern infann sig aldrig

Men det stora problemet är vem programmet egentligen vänder sig till. SVT utlovar ett sportmagasin som vänder sig till den breda tv-publiken, samtidigt som programmets ambition är att ge hockey-fantasten nya infallsvinklar. Men både innehåll och analys saknar fokus- och charm, tycker Nylin.

–Den omtalade hockeyfebern hettade aldrig genom rutan. Det var som om pukorna och trumpeterna blev kvar i Mora Ishall. Förhoppningsvis hinner Jihde bila upp och hämta dem innan nästa måndag.  

Per Mattsson

ARTIKELN HANDLAR OM