"AIK är sämre än fansen tror"

U21-stjärnan: Kraven på AIK är för stora

SPORTBLADET

Först skickade han AIK ner till en kvalplats.

Sedan sågade Elfsborgs Samuel Holmén både AIK och publiken på Råsunda.

- Kraven från deras fans är för stora, det är många som tror att AIK är bättre än vad de egentligen är.

Foto: MATS STRAND
SÅGAR FANSEN Samuel Holmén (till vänster) gav Elfsborg ledningen i första halvleken. "AIK:s fans buade ut sina spelare efter en kvart. Det skulle nog inte hända på Ryavallen", säger han.

Samuel Holméns vänsterfot gav AIK en av huvudrollerna i nedflyttningsdramat i allsvenskan. Det mäktiga skottet som borrade sig in i nätet bakom Håkan Svensson fick dessutom delar av publiken på Råsunda att misströsta i ett tidigt skede av matchen - något Holmén inte har förståelse för.

- De buade ut sina spelare redan efter en kvart. Det skulle nog inte hända på Ryavallen. Kraven från deras fans är för stora, det är många som tror att AIK är bättre än vad de egentligen är, säger han.

"Borde hålla sig kvar"

Oavgjort mot Elfsborg gör att AIK riskerar att hamna på en nedflyttningsplats vid en poängförlust i derbyt mot Djurgården på torsdag. Holmén tror dock att de svartgula reder ut stormen.

- De borde kunna hålla sig kvar. Det är ett allsvenskt lag, men definitivt inte ett lag som ska slåss om ett SM-guld, som många tror, säger han.

Holmén fick i går spela i en offensiv roll, strax framför de centrala mittfältarna Ilola och Samuelsson. Taktikdraget var lyckat.

- De skötte grovjobbet och jag kunde koncentrera mig på offensiven. Det var helt perfekt, men jag borde nog ha gjort ett par mål till.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund vet hur det känns i AIK-lägret just nu. I början av säsongen låg Elfsborg sist, men klättrade blixtsnabbt i tabellen efter EM-uppehållet.

- För AIK gäller det nu att ta en sak i taget och jobba riktigt hårt. Det är svårt att säga vilka lag som blir nedflyttade i och med att det skiljer sig så mycket i lagens prestationer från match till match. Det kan kännas otänkbart för många att AIK åker ur, men så kändes det säkert för Djurgården och Malmö, säger Haglund.

Emir Osmanbegovic