Så lyckades lockoutspelarna i premiären

Ekman tvåmålsskytt för Djurgården

SPORTBLADET

Dick Tärnström, Södertälje.

Kommer att bli en tillgång för Södertälje i power play, så småningom. Men World Cup-backen var ingen av de bättre spelarna på isen i Hovet. Godkänd.

Niclas Hävelid, Södertälje.

Nära att åka på en tunnel i första bytet. Slarvig med pucken och stod inte att känna igen. Det var inte den Hävelid som toppade plus/minus-statistiken under VM i våras. Underkänd.

Nils Ekman, Djurgården, två mål.

Var i samma kedja som den polske puckartisten Mauriusz Czerkawski och det blev för omständligt till en början. Bättre sluthalva av matchen, avgjorde matchen med två mål i numerära överlägen. Bra.

Daniel Tjärnqvist, Djurgården, ett mål och en assist.

World Cup-backen vände själv matchen till Djurgårdens fördel i den tredje perioden. Stod för ett snyggt mål till 2-1 och en superb assist till 1-1. Stabil och säker. Bäst i Djurgården.

Marcus Nilson, Djurgården.

Ett rivigt råskinn som började piggast av proffsen i Hovet. Slet sig fram till ett par fina lägen. Tacklade nästan sönder Erik Norbäck i första perioden och kastade handskarna för att slåss med Robert Carlsson i mitten av den andra perioden. Det slutade med tio minuter på botbänken, syntes inte så mycket efter det. Bra.

Mattias Timander, Modo.

Resolut i sin spelstil och effektiv i närkamperna med anfallande brynäsare. Den hårdföra backen blir ett välbehövligt tillskott under säsongen för Modo.

Pierre Hedin, Modo.

Syntes inte nämnvärt förutom när han i första perioden missade ett öppet mål efter ett genipass från Daniel Sedin. Därefter jobbade han sig upp och kom undan med godkänt.

Mattias Weinhandl, Modo, ett mål, ett assist.

Såg ut att trivas riktigt bra med sina gamla kedjekompisar och med sin aviga spelstil ställde han till mycket för Brynäs. Låg bakom Daniels Sedins 1-2-mål och gjorde själv 3-3.

Henrik Sedin, Modo, ett assist.

Succékedjan från 1999 tog vid där de slutade. Snurrade upp Brynäs ordentligt stundtals. Överglänstes av brorsan men en lika viktig länk i trion.

Daniel Sedin, Modo, ett mål.

Piggast av lockoutspelarna och ville verkligen visa Sverige - och Hardy Nilsson - varför han borde ha spelat i World Cup. Modos farligaste framåt tillsammans med brorsan.

Christian Bäckman, Frölunda.

Bildade backpar med Ronnie Sundin och samarbetet klickade några gånger i början av matchen. Men ju längre matchen led desto bättre blev Bäckmans spel.

Samuel Påhlsson, Frölunda.

Spelade i samma kedja som Per-Johan Axelsson och gjorde inte någon av sina bättre matcher. Han var också osäker i tekandet.

Per-Johan Axelsson, Frölunda.

Var osynlig under långa stunder av matchen. Han verkade också tung i benen och hade tydliga problem med att komma till rätt positioner på den stora rinken.

Henrik Tallinder, Linköping.

Spelade tillsammans med Magnus Johansson i andrafemman. Han gjorde en klart godkänd insats och kan bli en riktig tillgång för Linköping.

Kristian Huselius, Linköping.

Hade också problem med den stora rinken. Han kunde dock vid ett par tillfällen visa upp den teknik och åkskicklighet som gjorde honom till elitseriens poängkung innan han åkte till NHL.

Brendan Morrison, Linköping.

Begåvad center som vann de flesta av sina tekningar. Dock fortfarande ovan med spelet på stora rinkar.

Michael Knuble, Linköping.

Hade även han problem med den stora isen. Han visade dock tuffhet och hårdhet i närkamperna och sargspelet.