Mållöst mellan Kalmar och Helsingborg

-Vi ska vara glada över att vi åker härifrån med en poäng

SPORTBLADET

Kalmar

Kalmar FF och Helsingborg delade på poängen i en allt annat än tråkig 0-0-match.

-Vi ska vara glada över att vi åker härifrån med en poäng, sa HIF-tränaren Peter Swärdh.

På förhand en match mellan ett av allsvenskans bästa försvar i nykomlingen Kalmar FF, mot ett av seriens målgladaste lag. Och till en början såg det ut precis så. Helsingborg rullade boll och Kalmar FF kröp ner och gjorde det svårt för Helsingborg att komma till avslut.

- Helsingborg var mer kvickfotade än vi var. Men än en gång så äter vi oss in i matchen och till sist blir vi tunga att möta, sade Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

KFF kontrade giftigt och lagets brassar Diogo och Fabio var ett ständigt orosmoment för skåningarnas backlinje. Men det var KFF:s Svante Samuelsson som fick den bästa chansen på en hörna av Lasse Johansson.

- Vi ville vara breda och komma runt på kanterna. Men tyvärr blev vi bara mer och mer centrala, konstaterade Peter Swärdh.

Andra halvleken var drygt tio minuter gammal när Helsingborgs Peter Graulund fick Helsingborgs bästa chans. HIF-anfallarens nick över blev startskottet för ett par jättelägen där det luktade mål lång väg. KFF hade det mesta av det bästa där Fabios chans fri med Daniel Andersson i HIF:s mål var giftigast. Helsingborgs brygga blev allt djupare, men laget lyckades på något sätt rida ut stormen. Det brann dock i knutarna i slutminuten då Christian Järdler rensade undan Samuelssons nick på mållinjen.

- Jag är mest nöjd med att vi bevisar att vi kan spela bra fotboll på hemmaplan. Vi viker heller inte ned oss som nykomling och har inte förlorat efter uppehållet, sade KFF-tränaren.

Kalmar FF fortsätter att ge etablissemanget skrämselhicka och smålänningarna har bland annat topptrion Malmö FF, IFK Göteborg och Halmstad kvar att möta.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM