Malmö ryckte i toppen

Malmö tog viktig trepoängare på Eyravallen

SPORTBLADET

Örebro

Eyravallen har länge varit Tom Prahls mardrömsarena.

Inför gårdagen hade Malmötränaren bara rest segrande från Örebro vid ett tillfälle.

På torsdagskvällen kom seger nummer två, 2-1 (0-0). En trepoängare som kan bli avgörande i guldstriden.

- Jag har suttit här många gånger utan att ha vunnit, så självklart känns det speciellt. Särskilt som Göteborg förlorade, sade Tom Prahl på presskonferensen.

Niklas Skoog och Afonso Alves, MFF:s anfallspar, hade en allt annat en lyckad dag senast mot Djurgården med mängder av sumpade chanser. Revanschen kom på torsdagen.

Efter en händelserik men mållös första halvlek lyfte Malmö upp sitt spel i andra. I minut 52 fick Skoog en fin boll i djupet av Daniel Andersson. Ex-örebroaren tog emot och sköt. Bollen seglade i en båge över chanslöse Örebromålvakten John Alvbåge.

- Jag siktade inte, utan bara drog till, sade Skoog, nöjd med resultatet men inte med konstgräset han sprang på.

- Nej, jag hoppas verkligen jag hinner sluta innan det blir sånt här på de flesta arenorna.

Kollegan Afonso Alves verkade inte ha några större problem med underlaget när han, makalöst snyggt, avgjorde matchen kvarten senare.

Vid mittplan petade brassen bollen vid sidan om Thomas Andersson och satte fart. När han närmade sig straffområdet lurade han Mikael Danielson på samma sätt. John Alvbåge var på brassens chip till avslut, men kunde inte förhindra 0-2.

- Jag var väldigt trött när jag kom fram, men hade redan bestämt mig för att chippa. Om det var mitt snyggaste mål? Nej, det mot Helsingborg var snyggare, sade Alves.

Malmö drygade i och med segern ut serieledningen till tvåan Göteborg. Tre poäng och nio mål skiljer nu ettan och tvåan åt.

- Jag sa inför veckan att vi skulle vara väldigt nöjda med sju poäng på de tre matcherna. Men vi får ta och skruva upp det, sade Tom Prahl med ett leende.

För Örebro väntar nu matcher med kniven mot strupen.

- Vi mötte seriens bästa lag och hade behövt ett mål som satt press på dem. Tyvärr fick vi inte det, sade Örebrotränaren Stefan Lundin.

TT