Utvisningarna fällde Mora mot SSK

- Vi tog en del korkade utvisningar

SPORTBLADET

Södertälje

Nu vet Mora hur det känns att förlora i elitserien. Efter premiärpoängen hemma mot Färjestad föll Mora med 1-4 borta mot Södertälje.

- Vi tog en del korkade utvisningar. Det förlorade vi på den här gången, sade tränaren Harald Lückner.

Mora ligger nu redan efter två omgångar sist i ishockeyns elitserie. Och många tror att Mora blir kvar där resten av säsongen.

- Vi kommer aldrig att ge oss. För varje match vi spelar, lär vi oss något nytt, fortsatte Lückner.

Södertälje gjorde en bra premiär borta mot Djurgården, men förlorade ändå.

- Vi var sämre den här gången, därför var det skönt att vi kunde vinna ändå. Det här är en match jag varit orolig för. Det är alltid extra svårt att möta ett nytt lag tidigt på säsongen. Jag såg Mora mot Färjestad, då imponerade de genom att kämpa i hela matchen. Jag tror att de kommer att överraska många framöver, sade Timo Lahtinen, Södertäljes tränare.

Svårspelat motstånd

- Jag tror att de flesta kommer att säga att de gör sin sämsta match mot oss, men det beror kanske på att vi är ganska svåra att spela mot, funderade Lückner.

Halva matchen var helt jämn. Det stod 1-1 efter en period.

- Jag tyckte att vi hade fått matchen dit vi ville, och att det talade för oss i det läget. Men sedan kom de korkade utvisningarna, fortsatte Lückner.

Mora drog på sig två tvåminutersutvisningar samtidigt. Och i spel fem mot tre kunde hemmalaget förstås inte undvika att göra mål. Robert Döme skickade in 2-1. Och fem minuter senare var matchen avgjord. Teemu Rihijärvi gjorde 3-1 och Petri Liimatainen 4-1.

Stana täppte igen

Sedan orkade aldrig Mora resa sig igen. Man försökte, men Södertäljes nye målvakt Ratislav Stana var strålande. Slovakiens World Cup-målvakt räddade bland annat en straff i den tredje perioden:

- Han är fantastisk, det har han visat i två matcher i rad. Tvillingbröderna Ferraro (Chris och Peter) har bara spelat två matcher med oss och tränat tre gånger. De har inte spelat hockey på sex månader, men de ser bra ut. De har gjort mål i båda matcherna. Nu får vi vila till tisdag, då hinner vi träna en del och få ihop laget ännu mer, sade Lahtinen.

~

~

TT