Zetterberg tillbaka som en vinnare

Tränaren: - En stjärna som alltid jobbar för laget

SPORTBLADET

Timrå

Timrås entusiastiska publik hälsade före matchen Henrik Zetterberg tillbaka till Timrå och skanderade "Z är våran kung".

Henrik Zetterberg levde upp till alla förväntningar och förde sitt Timrå till seger med 4-3 (0-0, 0-1, 4-2).

Ett mål och en målgivande passning var NHL-stjärnans facit av dagsverket på isen.

Publiken var hellycklig med att se Zetterberg i aktion och minst lika nöjd var Timrås tränare Kenta Johansson.

- Han är otroligt nyttig. En stjärna som alltid jobbar för laget, var Kenta Johanssons spontana summering av NHL-stjärnans första uppvisning hemma i Sydkraft arena.

Zetterberg och Timrå-spelarna brann av revanschlusta efter det svidande nederlaget med 0-5 i premiäromgången i Luleå.

Timrå trampade gasen i botten direkt från nedsläpp och tryckte tillbaka Brynäs i deras försvarszon.

- Vi ville nästan för mycket och skapade ett skenbart övertag där vi hade det mesta av spelet utan att skapa allt för många klara målchanser. Då finns alltid risk för att att man blir sårbar och åker på ett baklängesmål på en kontring - och det var precis vad som hände, konstaterade Kenta Johansson.

Inför matchen visste Brynäs tränare Tomas Jonsson precis hur Timrå skulle luras på poängen.

- Vi visste att vi skulle spela defensivt och täta till i egen zon framför Johan Holmqvist. Det var också rätt taktik, men den höll inte hela matchen, konstaterade Tomas Jonsson.

Brynästränaren hade stora förhoppningar inför tredje perioden om att få minst en poäng med sig hem från Timrå då Brynäs hade ledningen med 1-0.

Men Timrås offensiv gav till slut resultat. Robert Carlsson tog fart bakom Brynäs mål och smet in framför Johan Holmqvist kasse och satte pucken utom räckhåll för den duktige Brynäsmålvakten.

Magnus Nilsson och Jonathan Hedström kamperade tidigare tillsammans i Luleå och de visade att de kan hitta varandra då de retfullt enkelt öppnade Brynäsförsvaret så att Magnus Nilsson kunde pricka in 2-1.

Nu klev Henrik Zetterberg in i matchen på allvar och spelade fram Niklas Nordgren till 3-1 innan han själv prickade in 4-1 - en klar och rättvis seger tycktes vara kassaskåpssäker när sex minuter återstod av matchen.

Men med drygt en minut kvar av matchen vaknade Brynäs plötsligt till liv - Andreas Dackell reducerade till 2-4 och Mikko Louvi ökade spänningen genom att pricka in Brynäs tredje mål.

Brynäs hade flera chanser till kvittering, men nyförvärvet Miikka Kiprusoff fick visa att han är en världsmålvakt.

- Kiprusoff gjorde en bra debut, men han borde ha fått bättre hjälp av backarna, konstaterade Kenta Johansson.

Ove Byström/TT