Är det inte dags för Arne att sluta?

SPORTBLADET

Okej – det är dags att svära i kyrkan igen. Här kommer det: är det inte dags för Arne Hegerfors att lägga av? Har inte altmeistern i svensk tv-sport blivit mer alt än meister, och ni förstår vad jag menar?

Visst, jag tycker också att allas vår Arne är trygghet i tv-rutan personifierad, men alla sagor har ett slut, och sagan om Hegerfors kanske borde få sluta med studiosändningar på lördagar, inte direktsänt kommenterande.

För det blir allt gaggigare, allt fler konstigheter och vips så sitter man där och irriterar sig mer på snacket än koncentrerar sig på det spel som faktiskt utspelar sig på dumburken framför sig. Inte bra alls.

Det blir mycket ”bra!” redan innan frisparkar och inlägg slagits. När sedan frisparkarna lugnt och fint hamnar i målvaktens grepp, eller inläggen seglar förbi både spelare och straffområde så blir det lite pinsamt.

Under sändningen från 08-derbyt i går, expempelvis, konstaterade Arne att Ishizaki var bra! så fort foten träffat bollen. Strax därefter såg den pinsamt fåtaliga publiken på Råsunda, liksom vi framför aparaterna, att det var en misslyckad frispark. Riktigt ledsamt blev det 30 sekunder senare, då experten Tommy Svensson (utmärkt i går, förresten) konstaterade just att det var en dålig frispark.

Nej, Arne gör ett bra jobb i sin studio på lördagseftermiddagarna. Det är där han hör hemma nu för tiden.

Däremot måste man beundra

teamet hos Canal +. Problem med pling-grafiken både i tisdags och onsdags. I går slocknade plötsligt ljuset i studion på Råsunda. Men allt klarar de med ett leende. All heder åt Granqvist och gänget.

Jonas Bladh

ARTIKELN HANDLAR OM