Djurgården krossade Trelleborg med 5-0

Avgjort långt före halvtid

SPORTBLADET

Stockholm

Svenska fotbollsmästaren Djurgården utklassade allsvenska jumbon Trelleborg med 5-0 (4-0).

Djurgården närmar sig därmed topplagen, medan Trelleborg kom allt närmare nedflyttning.

Det blev 2-2 när de möttes senast, men allsvenska jumbon Trelleborg var på söndagen inte i närheten av att ta poäng mot Djurgården.

Skånelaget har visserligen fortfarande chansen att klara sig kvar i allsvenskan, men har redan börjat planera för att återvända till superettan.

Det man visade på Råsunda höll definitivt inte allsvensk klass.

Thomas Magnussons stolpskott, på en frispark i den tredje minuten, var det närmaste Trelleborg kom ett spelmål.

- Det var väl vår chans. När sedan Djurgården gör 1-0 på sin första chans - då orkade inte våra spelare resa sig, säger TFF-tränaren Conny Karlsson.

- Det är inte så att spelarna inte vill. Men de har så dåligt självförtroende, man kan säga brustna hjärtan, så det är därför som det ser så illa ut.

Efter 2-0 backade Trelleborg hem med hela laget. Men det hjälpte inte. Djurgården lyckades ändå komma igenom gång på gång.

Målrik lek

Djurgårdens två storförluster den senaste tiden, 0-4 både mot Utrecht och Malmö FF, verkade glömda. I stället spelade man ut, ja lekte faktiskt med Trelleborgsförsvaret i första halvlek.

Det resulterade i fyra mål:

Efter paus tog Djurgården det lite lugnare och Trelleborg fick möjlighet att röra bollen ganska mycket. Men det resulterade anfallsmässigt bara i en enda riktigt farlig situation - då man fick straff.

"Ser allt mörkare ut"

Men det förlusttyngda laget, som bara tagit två poäng sedan Conny Karlsson blev tränare i augusti, missade den. Eric Fischbein slog bollen dåligt, Djurgårdsmålvakten Pa Dembo Touray kunde ganska lätt rädda den.

- I andra halvlek ville vi få njuta av den stora ledningen. Jag ville inte att det skulle bli för mycket av klackar och lek, för då är det lätt att det går snett, förklarar Djurgårdstränaren Kjell Jonevret varför man slutade leka.

- Vi gjorde det bra och hade tillräckligt med chanser för att göra fler mål.

Det blev ett mål till för hemmalaget. Inhopparen Abgar Barsom slog in 5-0.

Trelleborg lär nu få återvända till superettan.

- Det ser allt mörkare ut. Har vi någon teoretisk chans ska vi slåss för den. Men det ser som sagt mörkare och mörkare ut, menar Karlsson.

Ingela Ahlberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM