Göteborg hakade på i guldstriden

Mourad matchhjälte mot Kalmar

SPORTBLADET

GÖTEBORG (TT)

IFK Göteborg såg med 1–0 hemma mot Kalmar dels till att haka på i guldstriden, dels att spräcka Kalmars förlustfria svit på bortaplan.

Målet inprickat redan i den fjärde minuten av blåvittsupportrarnas speciella kelgris George Mourad.

De flesta förväntade sig nog en tuff tillställning mellan försvarsstarka Blåvitt och fysiskt starka och svårslagna Kalmar.

Men matchen rivstartade med rena gladfotbollen. Första chansen fick Kalmar redan i andra minuten efter en kontring. Daniel Mobaeck drev upp och frispelade Fabio Augusto till vänster i straffområdet.

Skottet inte bättre än att Bengt Andersson i hemmamålet klarade.

Två minuter senare slog Håkan Mild ett inlägg mot Peter Ijeh som nickade tätt under ribban. Kalmars keeper Petter Wastå fick sträcka ut och tippa till hörna. En hörna som ledde matchens avgörande.

Ställningskrig

Efter att bollen studsat lite fram och tillbaka hamnade den framför George Mourad som från nära håll stötte in 1–0.

Sedan var det slut på gladfotbollen. Matchen utvecklade sig till en riktig holmgång och blev det ställningskrig och den kamp som alla förväntat sig.

– Det var långt mellan bra stunder och bra spel, tyckte blåvitts Bosse Johansson, som inte var förvånad.

– Jag är glad för poängen för jag visste att det skulle bli en sådan här match. Vi är inte tillräckligt bra för att dominera en match mot Kalmar på något sätt men kämpa, det kan vår backlinje.

Chanser på slutet

I andra halvlek hade bortalaget mycket boll men blåvitts backlinje såg ut att ha kontroll. Men drygt tio minuter från slutet fick Kalmar en jättechans att kvittera när Fabio Augusto sköt ett skott som Bengt Andersson klarade. Returen gick rakt ut till Augusto som trängd slog volleyn över närmast öppet mål.

I stället var IFK nära att utöka ledningen i slutminuterna när Kalmar flyttade upp. Först var Jonas Henriksson fri och försökte lobba över Petter Wastå som klarade.

Sedan vann inbytte Patric Andersson en löpduell mot Kalmars duktige mittback Patrik Rosengren och slet sig fri. Återigen klarade Wastå.

Men tre poäng ändå till Blåvitt som därmed hakar på i guldstriden.

Jerker Edgren/TT