Mora fortfarande utan seger

Säker vinst för Djurgården

SPORTBLADET

Elitserienykomlingen Mora bjöd upp bra i Globen, men var ett nummer för litet mot Djurgården.

Hemmalaget vann rättvist med 4–2 (2–1, 2–1, 0–0).

Mora kom till Stockholm med tre helt nya spelare i sin uppställning – NHL-förstärkningarna Daniel Cleary, Ratislav Pavlikovsky och Marcel Hossa.

– Jag har faktiskt inget grepp om dem ännu, jag har inte sett dem spela en match tidigare. Men jag tycker att de gör en godkänd match, säger Mora-tränaren Harald Lückner.

Inställningsmässigt var det inget fel på dalalaget, som inledde friskt och tog en välförtjänt ledning efter fem minuter genom Mikael Simons som styrde in pucken med klubban.

Djurgården kvitterade fem minuter senare genom Kristofer Ottosson, i power play.

Två och en halv minut senare kunde Nils Ekman skjuta in 2–1.

När Mora sedan fick spela i power play i slutminuten av första perioden slog kanadensaren Daniel Cleary in 2–2 – men tiondelar av en sekund för sent. Precis innan pucken gick i mål ljöd slutsignalen.

– Det är typiskt, vi hade ingen tur heller, säger Lückner.

Power play avgjorde

Första perioden var ganska välspelad. Båda lagen bjöd på bra ishockey. Det var sämre med den varan i den andra perioden då det var mycket bök och stök i hörnen.

– Det kändes som om vi trodde att det skulle gå enkelt i andra perioden, som jag inte tyckte att vi spelade bra i. Vi var så ojämna, säger Djurgårdens assisterande tränare Johan Garpenlöv.

Trots det vann Djurgården målmässigt med 2–1 även i den andra perioden – tack vare numerära överlägen.

Mariusz Czerkawski gjorde mål i snyggt power play-spel och Daniel Tjärnqvist ökade på till 4–1 på ett långskott, också det i numerärt överläge.

– Det var power play som avgjorde i dag, precis som mot Södertälje senast. Djurgården är också väldigt bra i de lägena, säger Lückner.

– Annars är jag ganska nöjd med prestationen. Vi tar för oss väldigt bra, men drar tyvärr på oss den del utvisningar. Men det ser bra ut för fortsättningen.

Kontrollerade matchen

Mora inledde den tredje perioden lika bra som man inledde den första, men två utvisningar i tät följd förstörde chansen att gå ikapp Djurgården.

– Jag tyckte att vi kontrollerade matchen bra i tredje perioden, säger Garpenlöv.

– Vi har hittills den här säsongen inte lyckats spela som vi vill spela i en hel match, det har varit för ojämnt. Försvaret är en del – det spelar stundtals väldigt bra, men är emellanåt virrigt.

Ingela Ahlberg/TT