Tröghet i dagliga nyhetsrapporterna

Jonas Bladh: Självklart skulle reportagen om Danmarks skräll ha kortats

SPORTBLADET

Både Sportnytt i SVT och Sporten i Fyran ville ta i i rapporteringen från bordtennis-EM.

Båda kanalerna valde vinkeln att Sveriges tid som stormakt var över i och med att lillebror Danmark vann lagfinalen i onsdags kväll.

Ett problem bara: ungefär samtidigt som redaktionerna satt och klippte ihop sina inslag vann Peter Karlsson och Jens Lundquist en bragdartad dubbelmatch mot danska storfavoriterna Michael Maze och Finn Tugwell. Så var det med det tronskiftet.

Det finns en tröghet i de två jättarnas upplägg. Det verkar vara ofta som redaktionerna lägger upp sina riktlinjer tidigt på dagen, och sedan inte orkar/kan/vill ändra på upplägget. För självklart skulle reportagen om Danmarks då ett dygn gamla guldskräll ha kortats ned betydligt alternativt ha skrotats.

Så lite beröm också. Lika lite pigghet som Fyran visade i samband med pingis-EM, lika mycket visade man när det gällde beskedet att José Mourinho stängs av.

Ett rejält inslag med snack från svenske domarbossen Bosse Karlsson.

Här sopade TV 4 banan med statstelevisionen. Piggt också med inslaget om Sveriges bästa lag - Frölunda gånger 3.

I Sportnytt fick vi träffa Andreas Andersson som kämpar för att komma tillbaka igen.

Som vanligt ett stabilt SVT-koncept med känsla. Men känns inte Andreas Anderssons väg tillbaka väldigt uttjatad? När det sedan inte levererades något i nyhetsväg i reportaget föll det ur sinnet snabbare än en stjärna kan tacka nej till VM.

I kväll skippar jag sporten och ser på Harrysson för sista gången.

Jonas Bladh