Bäckstedt stod inte rycket

Försökte dra ifrån men blev upphunnen

SPORTBLADET

Det blev ingen upprepning av förra årets triumf i ”Helvetet i norr” – cykelloppet Paris-Roubaix – för den svenske cyklisten Magnus Bäckstedt.

Bäckstedt blev fyra efter ett misslyckat försök att dra ifrån.

Belgaren Tom Boonen vann loppet.

17 kilometer från målet – efter drygt 24 mil på kullersten och leriga och smala vägar på den nordfranska landsbygden - försökte sig Bäckstedt som kör för stallet Liquigas-Bianchi på att dra ifrån den grupp med fem cyklister som ryckt ifrån klungan med 40 kilometer kvar.

Han gjorde sitt försök mitt på en av de sista kullerstens-sträckorna – ett favoritunderlag för svensken, som vann Paris-Roubaix i fjol.

Kung eller vrak

- Jag har varit förtjust i kullersten ända sedan jag åkte på det första gången som junior i Belgien.

– Men du måste ha tur. När du står i duschen i Roubaix känner du dig antingen som kung - eller ett vrak, sade Bäckstedt innan loppet.

Bäckstedts försök blev bara ett försök. Han blev strax upphunnen och dessutom frånåkt av konkurrenterna Juan Antonio Flecha, Tom Boonen och George Hincapie som gjorde upp om titeln inne på velodromen i Roubaix.

Det blev en spurtavgörelse där belgaren Tom Boonen drog längsta strået. Amerikanen George Hincapie kom tvåa och spanjoren Juan Antonio Flecha trea.

Robert Triches