Vi fick mer höra än se el clasico

Karin Schmidt: Som vanligt snackades matchen sönder

SPORTBLADET

Det våras för fotbollen. Bokstavligt. Premiärer, avslut, vart man än vänder sig verkar det sparkas boll.

För många av oss är detta en tid av nyförälskelse. Inte ens det bästa av väder kan få oss att överge teven. Och samtidigt som fotbollen gör entré på riktigt knackar också tv-grälsdjävulen på axeln. Många är de partners som tänker kalla tankar om tv-kanalerna som gör allt för att tillfredsställa fotbollsfansen.

För oss innebar helgen extra många hjärtslag. Förlåt allsvenskan, men höjdpunkten var ändå el clasico, Real Madrid-Barcelona.

Själv värmde jag upp med reprisen av dokumentären om FC Barcelona. Väldigt närgånget fick man följa styrelsen under den mörka tiden då Barça nötte gräs i motvind, men även när det vände och laget började hämta hem poäng. Dokumentären tillsammans med matchen visade att Barças gubbar har temperament både utanför och på planen.

Vilken tv-underhållning matchen var! Hann inte säga Eto'o innan det blev mål. Håller med Kåmark om anfallsglädjen, men det är nästan det enda jag kan instämma i.

Som vanligt när det gäller fotboll snackades matchen sönder. Daniel Kristiansson verkade vara rädd för att hålla tyst med resultat av att vi fick höra snarare än se matchen. Enda gången jag höjde volymen var när Kåmark började svära om arbetsvillkoren på Bernabeustadion.

Synd att inte La Liga-matchen hade Lasse Granqvist och Jens Fjellström från Canal+ i studion. De gav utmärkta kommentarer och analyser till allsvenskans toppmatch Malmö FF-IFK Göteborg.

Minst lika mycket känslor som på planen i Madrid var det i inslagen om Skellefteå AIK:s tunga förlust och Södertäljes basketguld. Skellefteås Pär Mikaelsson såg ut att bara vilja gråta, så även Södertäljes Peter Theisz, men då av glädje. Fyrans reporter Björn Nordling fick ta del av Theisz lycka i form av en blöt puss på kinden.

I kväll ser jag Frölunda köra över Färjestad.

Karin Schmidt