Det våras för Säsongskortet

Jonas Bladh: …sedan november har vi väntat…

SPORTBLADET

Äntligen har allsvenskan sparkat igång, och alla vi som stämmer in i anti-våldsbudskapet "Älska fotboll" njuter i fulla drag.

Sedan november har man väntat, kanske sett lite på vintersubstitutet (i brist på andra epitet) Royal League. Men nu vädrar vi alla morgonluft - och kan åter njuta av de senaste årens bästa påhitt - Säsongskortet. Efter att bara ha fått strömatcher från tidernas elitserie får vi nu njuta i fulla drag av kortets förträfflighet.

Valde att kolla in Djurgården-Häcken i går. Och trots att spelet lämnade en del att önska, och Stefan Lundin vägrade att bjuda oss på Stig Töfting så blev det en helkväll. Jesper Hussfelt har växt flera storlekar i och med det ökade intresset för italienska ligan (tack, Zlatan). Med Ola Andersson vid sin sida guidade, analyserade och intervjuade Hussfelt oss på ett stensäkert sätt. Det blev, kort sagt, precis så bra som man hoppats på i vinter.

Spännande var det också att zappa in ZTV för att se på "nya" Avspark: Allsvenskan. Claes Runheim fick ju silkesnöret och ersattes av Peter Henriksson. Den senare presenterades av sin chef som "vår Mr allsvenskan". Ödmjukt.

Det är förstås ingen lätt uppgift att fylla Runheims kavaj, men Henriksson gjorde det riktigt bra. Bra studiosnack, bra flyt i sändningen och dessutom fick han briljera i en snygg studio.

Däremot har jag ett klagomål på producenten för programmet. Vi som följer allsvenskan vill se fotboll i Avspark. Så varför i helsike måste man skoja till det med en helt malplacerad sketch om mediaträning. När sedan Thomas Nordahl skulle följa upp sketchen med eget ett skämt blev det bara för mycket. Är det månne ZTV-arvet som spökar?

Bort med fjanteriet till nästa vecka!

I kväll ser jag på Champions League.

Jonas Bladh