ZTV:s rytande känns bara bra

SPORTBLADET

J

aha, så hände det igen. Aphjärnorna på Inters kortsida lyckades få matchen mot Milan avbruten. Fast hade Glenn Hysén fått bestämma hade Champions League-kvarten kunnat spelas färdigt.

ZTV:s expertkommentator levererade den välfunna idén att låta lagen byta planhalva, med baktanken att lågpannorna på läktaren knappast skulle bombardera Toldo i Inter-målet med bengaliska eldar.

Knepet testades nyligen i "derbi dello Stretto" mellan Reggina och Messina. Och då fungerade det bra.

ZTV förtjänar beröm för sin behandling av skandalen. Fördömandet var rungande, även om kommentatorn Henrik Strömblad kanske gick lite långt när han tyckte att de skyldiga "borde bindas fast vid ena stolpen och sedan låta Stam träna sin halvvolley". Skampålen är så vitt jag vet avskaffad även i Italien, men okej, lite kul var det också.

Så länge det handlade om fotboll får ZTV också plus i kanten. Att klippa in München när det blev mål var vaket - fjärran från kanalens vanliga "tänk" att resultatet ska vara "hemligt" då den andra matchen eftersänds i någon obskyr systerkanal.

Däremot vänder jag mig emot Claes Runheims beteckning på matchen som "århundradets derby". Hallå, Milan och Inter möttes i Champions League även för två år sedan - och då handlade det om semifinal...

Viasat-sfären marknadsför också stundande hockey-VM som "nationens revansch". Det hade kanske varit läge att skruva ned tonläget ett par snäpp.

Tidigare på kvällen blev det också en del Assyriska-Hammarby på Canal plus. Tungviktaren bland fotbollskanaler gjorde som vanligt ingen besviken med ett bra förhandsreportage om den spännande nykomlingen som kompletterades med "åsiktsmaskinen" Peter Antoine i studion.

Tysken är kanske lite för ofta i rutan för min smak, men eftersom han sparkats från just Assyriska en gång i tiden så kändes det ändå som ett bra val.

Sämst

Bäst

Björn Byström ([email protected])