ZTV:s ton har förändrats helt

SPORTBLADET

Det var en match helt i skuggan av det som utspelats kvällen innan.

En luft som vibrerade av det som skulle kunna hända även denna kväll.

Men luften fick vibrera bäst den ville. Det blev en kväll när farhågorna inte besannades - i vart fall inte när detta skrivs.

Därför kunde man från ZTV:s sändning lugnt konstatera följande tre saker:

Det är förbluffande vilken skillnad det är i tonen gentemot Zlatan i studion nu, jämfört med hur det var under Zlatans första matcher i Juventus. Då satte Zlatans sig i "respekt" med varje bollkontakt - trots persikofjunen. Det räckte med att han gjorde en överstegsfint för att Nordahl-Hysén & Co skulle börja bläddra i den stora boken med superlativer. Var han bara på planen och sprang i riktning mot bollen såg allt "mycket lovande" ut.

Nu däremot är smekmånaden över.

Hysén tycker inte ens att Zlatan ska ha frispark när domaren blåser. Nordahl kräver mycket mer trots att Zlatan skapat den dittills farligaste målchansen och passat till den näst farligaste.

Och det där är väl på det hela taget ganska skönt. Och framför allt ett sundhetstecken hos ZTV-staben. Den kollektiva Zlatan-psykosen är över för den här gången.

Jag har svårt för när kommentatorer legitimerar fult spel.

Exempelvis: Johan Mjällby kapar motspelare på väg igenom försvaret. Då börjar kommentatorn prata om att det var "rutinerat". Sitter man i tv och pratar bör man nog hålla hyllningar till kapningarna för sig själv. Det fattar Glenn Hysén också. Ändå kan han inte låta bli.

Någonting i den här stilen sa han när långsamme Montero fällde en Liverpoolspelare: "Man ska väl inte uppmuntra till osjystheter, men det är tur att han får stopp på honom här, för xxx var helt fri på andra kanten."

Tur var ordet, sa Bull.

"Den sämsta Champions League-matchen någonsin rent spelmässigt". Det var Thomas Nordahls betyg på gårdagens kamp. Ganska bra rutet av den annars oftast diplomatiske Nordahl.

Sämst

Bäst

Jonathan Jeppsson

ARTIKELN HANDLAR OM