Pelle Blohms nivå högre än Kilsbergen

SPORTBLADET

Vi så kallade fotbollsexperter. Sa Kanal 5:s Pelle Blohm i slutet av matchen Göteborg-Vålerengen. Och var då extremt ödmjukt. Frågan är om någon svensk fotbollstyckare just nu slår Blohm på fingrarna. Det finns åtminstone ingen tv-pratare som gör det.

I magasinet "Liga Europa" är han felfri. Utan att bli onödigt nördig pepprar Blohm fakta om de stora ligorna. Han till och med SER cool ut. Som senast i röd Fred Perry-piké och ring i örat.

Men frågan är om det inte är ännu mer imponerande när han med energi genomför ett sömnpiller som gårdagens match.

Nya Ullevi tommare än köttdiskarna i Fiskekyrkan. Duggregn. Loja lag. Allt det som utmärkt Royal League. Men Blohm reagerar. Ettrig men ändå avslappnad. Man brukar tala om värdet av en hög lägstanivå. Blohms är högre än Kilsbergen. Eller vilka referenser man nu använder i hans Örebro.

Märkligt förresten att tre av landets bästa fotbollsröster i rutan kommer från Närkemetropolen: Blohm, Thomas Nordahl, Claes Runheim. Är det något i kexen?

Pay-per-view med allsvensk fotboll är det bästa servicepåfundet sedan bankomaten. Men man frågar sig hur Canal+ har råd. Godbitar som Gefle-Häcken lockar knappast massorna att hasta in sina beställningar, eller?

Därför är det skönt att läsa i tidningen Resumé när Canal+ sportchef Peter Harrysson säger att satsningen "precis går ihop". Fan tro"t. Men med drygt 50 000 sålda säsongskort, enligt samme Harrysson, kan man ändå hoppas på en underbar fortsättning för ppv.

Giffarna-Elfsborg i måndags i en källare i Stockholm. Ett gäng edsvurna 060-polare i exil som lider och sedan aningen ovant jublar med kämparna i norr. Arja Saijonmaa ville tacka livet. Jag väljer att tacka pay-per-view.

Två veckor kvar till hockey-VM. Känns så där lagom hett.

Sämst

Bäst

Lars Nylin