”Dioh Williams fjäderlätta danssteg blev jag imponerad av”

Sportbladets Lasse Sandlin chattade om Drömelvan

SPORTBLADET

Lasse Sandlin säger: nu är jag här. /lasse s

Tommy säger: Jag behöver en billig back som kommer att göra supersuccé. Kan du tipsa mig om en sådan? :)

Lasse Sandlin säger: Du har honom i mitt lag i tidningen idag: Thomas Hedlund, Gefle IF. En hårdför och bollsäker hälsing, från Hällbo och Söderhamn, som var bäst på plan när GIF förlorade i premiären mot Kalmar. 250 000 – rena fyndpriset!

Dahl11 säger: Vem tycker du är den bästa målvakten sätt till priset?

Lasse Sandlin säger: det är ju många målvakter som ligger på prick miljonen och av dom skulle jag välja Sundsvalls Fredrik Sundfors. Jag hade honom först men bytte – för att få loss en halv miljon – till Assyriskas Ronnie-son Erland Hellström (500 000). Erland har mognat och om att man kallat honom "säkerhetsrisk" säger jag precis som Peter Wennman i dag i Sportbladet. BULLSHIT! Till och med pappa Ronnie var imponerad av Erlands lugn och säkerhet igår. Jag talade med Ronnie i morse...

Anton säger: Tjena Lasse, har du en egen elva? Vilket är ditt starka kort? ;) (om du vill avslöja)

Lasse Sandlin säger: Jag har blandat dyringar som Rosenberg, Amuneke och Alexandersson med fynd som back-Hedlund, mål-Erland och en spelare som jag tror att Anders Linderoth snart måste släppa fram i Hammarby: Erkan Zengin (150 000). Han kommer att göra poäng både som målskytt och målpassare.

Shoulder säger: Vem är drömelvans mest prisvärda spelare? '

Lasse Sandlin säger: Om inte Markus Rosenberg in mål så borde det ju vara någon av de billigaste. Typ Herdlund i Gefle eller kanske Häckens Jimmy Dixon som ju överglänste Teddy Lucic mot Djurgården. Men, men... Det är gambling det handlar om.

padda säger: Hej Lasse!Som ett stort MFF-fan är jag faktiskt direkt orolig över Afonsos placering ute på kanten! Hur hade du formerat mittfältet i Malmö och vilken roll skulle Afonso haft?

Lasse Sandlin säger: Håller med dej, Padda. Men Tom Prahl är en klok man och kommer nog att söka sig fram till något som passar Afonso. Jag skulle sätta Afonso som toppen på edn diamant bakom Rosenberg–Skoog med Yngvesson till vänster, Daniel Andsersson som defensiv och Chanko eller Mattisson till höger.

säger: Tja Lasse! Vilken/vilka GIF-Sundsvallspelare är mest intressant att ha med i drömelvan? /GIF

Lasse Sandlin säger: Fredrik Sundfors förstås. Och Jonas Wallerstedts nio fjolårsmål imponerar. Bra backar har man också men 1 250 000 är för mycket att satsa på Fredric Lundqvist, när du t ex får helsingborgs Granqvist för 250 000 billigare.

Blacken säger: Vem hade du valt mellan Peter Ijeh och Tobias Hysén

Lasse Sandlin säger: Tobias Hysén! Båda kostar ju 1,5 miljon – men Hysén kommer att passa till fler mål än Ijeh gör. Och jag har för mej att man får lika bra betalty för målpass som för mål. Eller...?

scribandi säger: Hur tycker du man ska välja försvarare i Drömelvan: stjärnor i lag med taskigt försvar (typ Batan), eller lite tråkigare men mycket stabila spelare (typ Totte Gerrbrandt) i lag som håller tätt?

Lasse Sandlin säger: En kostnadsfråga naturligtvis. Men stabila spelare i täta lag måste vara det mest lönande. Nu släppte ju inte Assyriska in något mål igår men i första matchen passade ju Batan till bådas baklängesmålen. Stefan Batan borde förresten spela längre fram i banan, som vänster mittfältare.

Blom säger: Vem blir årets överraskning i allsvenskan? positivt samt negativt Lycka till! //Stefan

Lasse Sandlin säger: Assyriska får vi väl hittills betrakta som en positiv överraskning. Dioh Williams fjäderlätta danssteg blev jag också mycket imponerad av i premiären mot Djurgården. Eldin Karisik har jag varit förtjust i länge. Det finns många att välja på. Negativt? Där passar jag – hoppas istället på det bästa. Solen skiner ju!

Ralle säger: Om du tycker till om en billig anfallare 500 000 eller mindre. Skulle jag kunna chansa med Assyriskas Dani Hamzo eller Daniel Alexandersson i Elfsborg. Vem av dom föredrar du? Eller någon annan som skulle kunna vara bra att ha?

Lasse Sandlin säger: Dani Hamzo i så fall. Inget mål i går – men ett mot Hammarby. Och i Östder gjorde han 5 häromåret. visste du förresten att Dani gjorde allsvensk debut redan 1995? I IFK Norrköping! Alexandersson, samma inköpspris, tror jag inte kommer att få spela så mycket. Även om han träffade stolpen igår...

WEPPA säger: Är Ba i DIF någon spelare att satsa på eller?

Lasse Sandlin säger: Han är ju fruktansvärt dyr för att ha så dålig kondis som han åtminstone hittills visat. Å andra sidan gjorde han mot Häcken under dessa 5 + 5 minuter saker som ingen anna kunde göra om på plan. Du får i så fall balansera honom mot en 250 000-kronorsspelare någonstans...

Mago säger: Jag tror att Hammarby kommer att släppa in minst mål och satsar därför mycket på deras försvar. Vilket lag satsar/tror du kommer vara tätast bakåt?

Lasse Sandlin säger: Kalmar var tätast bakåt ifjol: 18 baklängesmål på 26 matcher, bara sex i baken på 13 bortamatcher, och målvakten Petter Wastå var väl en av fjolårets stora sensationer. Men jag kan också hålla mede dej om Hammarby – om man, till skillnad mot ifjol, klarar sig undan skador.

Diffan säger: Tror du verkligen att rosenbeg gör så många mål! En skyttekung blir bara det ett år inte två i rad. Alla trodde att Igor Sypnewski och Peter Ijeh skulle göra många mål förra året med det gjorde de inte

Lasse Sandlin säger: Inte två år i rad... Haha! Jag säger bara Jan "Lill-Damma" Mattsson, Öster 1973, 1974 och 1975. Eller Roland Sandberg, Åtvidaberg 1971 och 1972. Eller för den delen Karl-Alfred jakobsson, GAIS 1952, 1953 och 1954. Länge sen? Jo, i skyttekungars sällskap står tiden ofta stilla.

DiJeh säger: Är inte Töfting något överskattad rent värdemässigt? Man får la inga poäng för stjärnstatus?

Lasse Sandlin säger: Jo, det är han. 1 500 000 är dyrt. Men Häcken är ett bra lag så det kan bli Drömelvan-poäng på dansken utan att han själv är särskilt bra.

Lasse Sandlin säger: Glöm nu inte att lämna in ditt lag också! Ciao!