Skåpmat visas i Fotbollskväll

Jonas Bladh: Redaktionen kan inte ha ett lätt jobb

SPORTBLADET

Premiär för Fotbollskväll i tvåan. Upplagt för sagg, gammal fotboll och ingen allsvenska. Det blev det också. Och en hel del bra.

Det kan inte vara lätt att jobba på redaktionen för Fotbollskväll. Grunden till ett sånt program är ju att du har något fräscht att presentera för tittarna. Det fräschaste Mats Nyström hade att bjuda på i går var en intervju med Alexander Östlund. Gjord före den snöpliga övertidsförlusten mot Ajax. Hade varit bättre med en kommentar efter matchen, om vi säger.

Partisk, eller...

I övrigt var det fylliga målkavalkader från de stora lagen i de stora ligorna och sånt gillar vi ju, även om det är lite gammalt.

Sen hände det – analyserna, liga för liga. Julio Salinas rapporterade om sköna Barç a och splittrade Real (kändes kanske en aning partisk), gamle bekantingen Brian Woolnough överraskade med att inte gilla hårt spel av klassiskt brittiskt snitt, och så Glenn Strömberg som inte riktigt visste om Zlatan är en mästare eller ej.

Lägg ner skämtandet

Åsikterna må gå lite åt olika håll, men det var ett bra grepp av Fotbollskväll. Så gör man gammal skåpmat aktuell och intressant.

?

Det andra måndags-Avspark var precis som det första. Tungt, stabilt, analyserande och bra. Förutom dessa förbannade sketcher. Kan fortfarande inte förstå varför ett fotbollsmagasin måste innehålla fjanterier – som inte ens är bra gjorda. Lägg av!

Fråga: Varför i hela friden visar Sportnytt resultaten FÖRE inslagen från allsvenskan?

?

I kväll ser jag på nykomlingen Gefle i deras hemmapremiär.

Jonas Bladh