Kom igen nu, Albert & Hans

SPORTBLADET

Repris av ”Arctic Multicross Challenge” på snöskoter, snooker, tyngdlyftning, badminton. Torsdagar är ofta svarta hål i sportens tv-tablåer. Torsdagar är som gjorda för ett maffigt reportagemagasin i SVT eller möjligen TV4.

”Sport i tv” kommer att tjata om ett idrottens ”Uppdrag granskning” på torsdagar tills korna går hem.

I verkliga livet fick vi i går nöja oss med nära-muckraking-upplevelser. SVT vann då förkrossande med stabila inslag om Zlatanavstängningens betydelse för spurten i serie A respektive kaoset i Svenska Skidspelen. Det sista hade hög ”60 minutes”-faktor. Från fyran fick vi som bäst ett hårdvinklat inslag om plastgräsets påstådda förbannelse.

Kom igen nu, Albert Svanberg  på SVT eller Hans Pekkari på TV4. Både ni och vi förtjänar mer, mycket mer.  

I går lämnade digital-tv-kommisionen sitt förslag till övergång från analog till digital tv. Det som på branschsvenska kallas ”nedsläckningen” börjar på Gotland och i Gävle i september. Från 2008 förenas vi alla kring den heliga graalen, digitalboxen.

Jag fattar bara hjälpligt vad som är på gång. Men tycker mig ha på fötter att stämma in i muttranden som förenar löst folk från hela politiska skalan.

Varför ska lilla Sverige gå i front för den digitala tv-revolutionen? Är inte den teknik man inför redo för teknikens Jurassic Parc innan den ens är införd?

Mer jordnära: borde man inte väntat tills den dag det inte tar fem sekunder att skifta digital kanal? Digital-tv-kommisionen har nummer 0771-10 11 00. Det är i och för sig ingen klagomur. Men jag tänker inte skvallra.

Bäst

Sämst

Lars Nylin