Chelseas mästartröjor redan färdigtryckta

På måndag kan ligatiteln säkras

SPORTBLADET

Mästartröjorna är redan färdigtryckta och efter 3–1-segern mot Fulham i dag kan bara ett mirakel stoppa Chelsea.

På måndag firar Chelsea ligaguldet – om Arsenal tappar poäng mot Tottenham.

– Jag hoppas att Spurs kan göra oss den tjänsten, säger kaptenen John Terry.

Frank Lampard gjorde Chelseas 2-1-mål.

London-klubben Chelsea jagar sin andra titel i klubbens hundraåriga historia och efter en lång, lång plågsam väntan är spelare, ledare och supportrar nu...där.

3–1 mot Fulham för upp Chelsea på 81 poäng med fyra ligaomgångar kvar – tvåan Arsenal har 71 poäng, med en match mindre spelad.

Till och med Arsenals-manager Arsene Wenger gratulerade efter Chelsea–Arsenal 0–0 i onsdags.

- De är värdiga mästare, sa fransmannen.

Joe Cole (1–0 i 17:e), Frank Lampard (2–1 i 64:e) och Eidur Gudjohnsen (3–1 i 87:e) såg till att José Mourinho-bygget tog tre nya viktiga poäng.

– Jag kan förstå att känslorna svallade efter slutsignalen och då vi gjorde mål. Spelarna var fantastiska...det har kämpat hela säsongen. Nu vet de att det bara behövs en seger till för att saken ska vara klar, sa Mourinho – som direkt efteråt dock beordrade sitt lag att inte ta ut något i förskott.

Skulle det krävas seger mot Bolton nästa helg vill portugisen ha hundraprocentigt fokuserade spelare.

Efter 1–1 i halvtid var den kontroversielle tränaren långt ifrån nöjd.

– I paus var jag tvungen att se verkligheten som den var. Vi spelade inte som vi brukar göra och vi var inte i fysiskt skick att göra det heller, sa Mourinho och skickade syrliga kommentarer till matchschemaläggarna på det engelska fotbollsförbundet.

– Jag tycker att det är grymt att ett lag som spelar klockan åtta på onsdagkväll är tvingat att spela igen på lördag klockan kvart i ett. Det är inte mänskligt – det finns regler när det gäller biologi och psykologi, det här är bara löjligt.

Chansningen med att plocka ut en lårskadad Joe Cole och skicka in Arjen Robben som vänsterytter med Damien Duff som vänsterback fungerade.

Robben, tillbaka efter ett lång skadeuppehåll, blev en injektion.

– Jag tror att vi hade förlorat matchen utan honom. Han var vass och gjorde så att det blev ett helt annat tempo i matchen, en annan intensitet.

Anders Burström