Bosses KK borde gett ett kanonläge

SPORTBLADET

För svensk del är det roliga slut. Bosse Sehlstedt slutade på 18:e plats.

Han spelade solid poker hela dagen och såg stark ut. En till skulle åka ut innan de 18 bästa gick vidare till nästa dag.

Då slog blixten ner i en sällsynt anmärkningsvärd pott.

Mörkarna var 15 000/30 000 när Michael Mizrachi höjde till 120?000. Veteranen Mark Rose gick all-in med 320?000. Bosse hittade par i kungar och stoppade glatt in alla sina 600 000 i marker.

Tuan Le, som dittills spelat riktig vasst, funderade länge innan han synade med par i nior. Alla som kan poker förstår att detta är riktigt dåligt spelat. Bosses KK var storfavoriter mot Tuans 99 och Marks AK (ess, kung).

Men så hände det som alltför ofta händer – dåligt spel betalade sig. En nia kom på floppen och dagen var förstörd för Bosse och hans fans.

Det är inget konstig att ha otur i en pott men när motståndaren spelar så uselt känns det extra bittert. Om Bosse vunnit potten hade han slutat dagen med 1,5 miljoner i marker vilket hade gett honom ett kanonläge.

Ivey vore värdig vinnare

Nu fick han i stället hänga med oss andra till Kung Fu, en thairestuarang med en grym Tom Gai Goong. Som vanligt åt jag för mycket. Magen värker fortfarande.

Phil Ivey leder med 3,9 miljoner i marker. Tuan Le ligger tvåa med 3,7 miljoner. Fjolårstvåan Hasan Habib ligger trea med 3,2 miljoner. Denna trio är klart före resten av fältet och de andra får jobba hårt för att komma ikapp. Holländaren och EPT-vinnaren Rob Hollink ligger fyra med 1,6 miljoner i marker.

Mitt spel på Phil Ivey som vinnare ser bra ut. Han skulle vara en mycket värdig vinnare.

Han har flera gånger tidigare gått långt i VM, men haft rejäl otur när det dragit ihop sig. Det är hans tur nu. Det känns så. Och så är det min tur nästa år.

Pokerproffset Ken Lenaárd, expertkommentator på Kanal 5, rapporterar varje dag från pokertävlingarna i Las Vegas som en del i Sportbladets spelservice.

Ken Lenaárd ([email protected])