Alla vill vara på Fountana Bar

SPORTBLADET

Fjolårsvinnaren Martin deKnijff bjöd på gillfest i trädgården till hans hus. Alla svenskarna var där. Fast vi vill egentligen vara någon annastans...

Jag åt och drack tills jag som vanligt fick magsmärtor. Stämmningen var hög och vi hade alla mycket trevligt. Alla ville dock vara någon annanstans. Sneglandes på Martins trofé drömde vi oss alla bort till Fountana Bar på Bellagio Hotel. Att få vara kvar i turneringen. Att göra upp om titeln och nästan 2,9 miljoner dollar.

Sex spelare är kvar. 4 jänkare, holländaren Rob Hollink och engelsmannen Paul Maxfield. Min häst Phil Ivey ligger trea med ordentligt med chips.

Klar ledare är fjolårstvåan Hasan Habib. Vilken prestation han har gjort även om han inte vinner. Han fick de mesta av hans marker när han synade ner en 4 miljoners bluff av Michael Mizrachi. Mycket imponerande.

De två övriga finalisterna är Bosse Sehlstedts baneman Tuan Le och John Phan.

Läktarplatserna är hårdvaluta. De flesta är reserverade för släkt, flickvänner och dylikt. Undrar verkligen hur jag ska få en plats att se finalen i morgon. På något sätt ska det gå. Jag maste in så jag kan rapportera den rafflande avslutningen till er där hemma. Funderar på att gå baklänges in sa att vakterna tror att jag är på väg ut.

Pokerproffset Ken Lennaárd, expertkommentator på Kanal 5, rapporterar varje dag från pokertävlingarna i Las Vegas som en del i Sportbladets spelservice.

Ken Lennaárd

ARTIKELN HANDLAR OM