Zoran Lukic nöjd med återkomsten till Stadion

Hyllad av fansen i halvtid

SPORTBLADET

Stockholm

Djurgårdsfansen glömmer inte sin guldtränare.

"Zoran Lukic järnkaminer..." ekade taktfast i Stadionborgen.

- Jag känner en väldig lättnad och stolthet, säger Lukic.

Lättnad för att mötet med alla på gamla hemmaplanen gick så smidigt, stolthet över att bli ihågkommen - och att få en poäng med sig på resan hem.

Örgryte i Lukic-tappning jobbade till sig 2-2, första allsvenska bortapoängen i år. En poäng som var rena bonusen.

Åtminstone i halvtid.

Då var Lukic, mästartränare i Djurgården 2002 och 2003 i par med Sören Åkeby, på ett helt annat humör än när han sammanfattade matchen en timma senare.

- Korta anfall, massor av tekniska misstag. Vi hade problem på mittfältet - och då är ett skickligt lag som Djurgården bra på att ställa om. Vi snackade mycket om det i halvtid, säger Zoran.

Ända fick Örgryte en drömöppning.

Paulinho Guara skickade in 0-1 (18:e minuten) på Örgrytes enda skott på mål i den första halvleken. Christian Hemberg sög åt sig bollen vid Pa Dembo Tourrays bortre stolpe - och fick in bollen till brasilianaren.

Guara gavs öppet mål.

Den ledningen tänkte Örgryte bygga på.

Då föll allt ihop, inom en minut och 41 sekunder.

Djurgårdens blixtvändning

Vändningen på Stadion:

Där och då var det starten på en hemmaoffensiv som en bättre dag hade knäckt vilket lag som helst.

Minst en handfull chanser brändes. De fetaste: Larsens lobb utanför, Larsen igen, nu över och Fredrik Stenman som satte fram foten på ett inspel från Hysén - och från halvannan meter fick bollen utanför.

- Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna och killarna är mycket besvikna. De kände att de hade matchen och tappade den, säger Djurgårdens tränare Kjell Jonevret.

Guara gånger två

För Guara slog till igen - den här gången efter ett långt, snabbt och riktigt vackert anfall. Edwin Phiris högerinlägg bröstades vidare av inhopparen Nadir Benchenaa, lånet från Hammarby.

Guara kunde inte gärna missa sitt 29:e mål på 66 allsvenska matcher.

- Tyvärr blev rädslan för att förlora starkare än viljan att vinna och vi backade hem. Den sista kvarten är jag inte nöjd med, säger Zoran Lukic.

Mitt i hemmaöset kunde Lukic ha fått alla tre poängen. Men Magnus Källander insåg inte hur fri han var när han tvärvände och sköt direkt, halvmetern utanför.

Henrik Skiöld/TT