Jag gick rakt in i Robert Duval

SPORTBLADET

Tuan vann.

Tuan Le är 26 år och kommer från Los Angeles. En superaggresiv pokerspelare. Har hört många röster från duktiga spelare som är imponerade av hans spel.

Ken Lennaárd.

Hasan Habib hade ett tag nästan 80% av markerna när det var tre spelare kvar. Efter att ha haft klart minst marker kämpade sig Le tillbaka och vann, med aggresivitet och tur, efter 11 timmars spel på finalbordet. Publiken är överens om att det var ett av det mest spännande finalborden någonsin. Det sedvanliga mirakelkorten på rivern gjorde att publiken fick sitt och mer därtill.

Svenskarna har återigen gjort mycket bra ifrån sig här i Vegas. Amerikanarna förstår inte hur Sverige kan producera så många duktiga pokerspelare. Jag brukar svara att vi har så dåligt väder i Sverige. Att vi sitter inomhus och spelare poker på nätet hela dagarna.

Det har gått bra för mig. Tre prisplaceringar, varav en vinst, på sju turneringar. Att sitta som kommentator till pokerprogrammet på Kanal 5 har lärt mig mycket. Framför allt har jag lärt mig olika spelstilar och hur man besegrar dem. Rekommenderar varmt den seriösa spelaren att spela in programmet på video och kolla flera gånger.

Råkade stöta på Robert Duval tidigare idag. Bokstavligen. Jag gick rakt in i honom. Det var inte mitt fel.

Såg honom inte eftersom mina ögon fastnat på hans unga vackra damsällskap. Robert tyckte det var ganska kul.

Ännu roligare blir det om han kommer ihåg ögonblicket. Han fick nämligen något att berätta om för barnbarnen. Det var den blivande världsmästaren som gick in i honom.

Pokerproffset Ken Lennaárd, expertkommentator på Kanal 5, rapporterar varje dag från pokertävlingarna i Las Vegas som en del i Sportbladets spelservice

Ken Lennaárd ([email protected])