Fotbollsfrosseri smakar smaskens

SPORTBLADET

Smörgåsbord kan vara underbara, fantastiska och alldeles? alldeles hopplöst att hinna med allt på.

Nu talar jag förstås inte om de smörgåsbord man kan vräka i sig under en trevlig kryssning till Åland, utan det dignande, smarriga bord av fantastisk fotboll som serverades under gårdagskvällen.

Vid 19-tiden började det med tre matcher via säsongskortet. Knappt hade den länken kopplats ned innan ZTV drog igång Avspark – samtidigt som Arsenal påbörjade sitt försök att åtminstone teoretisk håla liv i Premier League.

Halv tio var det dags för Mats Nyström i Fotbollskväll, och fem i elva tog Tommy Åström över stafettpinnen i Liga Europa i Femman. Puh!

Efter sex och en halv timmes tittande är det bara att konstatera – Sverige är fantastiskt. Fantastiskt bra på fotobollsprogram. Fotbollskväll har utvecklats till ett utmärkt magasin á la Sportbladet XL i tv. Avspark känns gedignare för varje vecka. Liga Europa är blytungt. Sändningarna i pay-per-view och Canal + är utmärkta.

Tänk bara om någon kunde ta hela detta smörgåsbord och stöpa om det till en tre-rätters middag i stället. Tänk vilket fantastiskt program det skulle kunna bli om man tog det bästa från vart och ett av de här programmen.

ZTV-analysen av allsvenskan, SVT:s Europakrönikörer, Tommy Åström som ciceron och Rit-Ola som pedagog.

Det kommer förstås att sluta vid en dröm – men man kan sitta här och dregla av bara tanken, trots att man är proppmätt efter kvällen frosseri.

I kväll ser jag på Champions League.

Bäst

Sämst

ARTIKELN HANDLAR OM