Över 14 000 fick se Norrköping vinna

Andreas Alm gjorde mål mot sitt gamla lag

SPORTBLADET

Norrköping

Två gamla allsvenska storheter som inte vill något annat än just tillbaka till allsvenskan, möttes på Idrottsparken.

90 minuter senare är det fördel IFK Norrköping i den jakten.

Visserligen återstår det månader och matcher i massor innan sista sparken i superettan, men 2-0 (0-0) mot AIK kan bli viktiga poäng i slutändan.

Stora hjältar inför 14 373 i Norrköping: Fransmannen Abder Kabous som skickade in frisparken via stolpen till 1-0 i 62:a minuten - och Andreas Alm, den förre AIK-anfallaren, som nickade in 2-0 på tilläggstid.

Matchen var annars jämn under långa perioder. Norrköping hade de något vassare chanserna i första halvlek och i andra var AIK inte långt från kvittering när inhopparen Arash Talebinejad först fick se sin bredsida rensas undan framför mål och sedan höra klangen när distansskottet träffade stolpen.

- Vi är betydligt bättre än förra året, men jag tycker också att AIK visade att man har ett mycket bra lag och de kommer att vara med i den absoluta toppen och det kommer att bli väldigt tufft i superettan. Vi visade bra moral, bra försvarsspel och gav aldrig upp, men anfallsspelet kan vi vässa, säger IFK-tränaren Stefan Hellberg till Sport-Expressen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM