Känsligare gas i speedway-tv

Björn Byström: Övning ger färdighet

SPORTBLADET

För tredje året i rad punktmarkerar TV4 Plus elitserien i speedway. Att övning ger färdighet är programmet ett bra exempel på.

Jag minns den första säsongens sändningar. Det var något av det mest pinsamma jag sett och jag ska inte riva upp gamla sår genom att gå igenom alla uselheter.

Förra året tog Bosse Arrhén och Janne Blomqvist över sändningarna och genast blev produktionen proffsigare.

Och att döma av årtes premiärsändning har teamet lyckats ta ytterligare ett steg i utvecklingen. Borta är den ylande musiken när det visas repriser. Det ligger fortfarande musik som bakgrund - varför förstår jag inte - men den är betydligt mer nedtonad och det är ju ett steg i rätt riktning.

Arrhén och Blomqvist ger inte heller full gas hela tiden och det är befriande. Programmet kryddas i stället av en mängd intervjuer med de aktiva och det ger både insikt för oss fåkunniga och gör att tempot blir mer tilltalande.

Någon speciell dramatik bjöds det kanske inte på, därtill var VMS Elit alltför överlägset Kaparna. Men, det är ju inget man kan hänga TV4 Plus för.

Fotboll i massor bjöds det i går: Champions League, Premier League, allsvenskan och superettan. Allt direktsänt hem till tv-soffan. En helt vanlig tisdag.

Tänk vilken skillnad mot den svunna tid då övertecknad var ung. Då var en Bosse Hansson-kväll från San Siro eller Parc de Princes en godbit som man gladde sig åt månader i förväg.

Utvecklingen har definitivt gjort oss bortskämda. Allt fler sållar betydligt hårdare och kanske är det så att det enorma utbudet på sikt gör oss mätta. Den dagen kan fotbollen stå inför en sällan skådad kris.

Förra veckan riktade jag kritik mot text-tv-sändningarna på Canal +. I helgen fungerade den servicen oklanderligt. Man får tacka.

BÄST

SÄMST

Björn Byström