En underbar seger – Eurosport tillbaka!

Frank Östergren: Det är bara att gratulera UPC-tittarna

SPORTBLADET

Vilken härlig tittarseger! Vilken oväntad återkomst! Eurosport är från och med måndag tillbaka i UPC:s kabelnät och det är bara att gratulera alla er tittare som saknat snooker, motorsport i massor och som sörjde över en framtid utan Giro d'Italia och Tour de France.

Varför det plötsligt gick att komma överens efter över ett halvårs kärvt förhandlande, det är obegripligt.

På Eurosports redaktion skålades det i champange och tongångarna var försonande och Ulf Johansson, vd på UPC, som inte sagt ett offentligt ord om konflikten var plötsligt nåbar på mobilen.

Vilket spel om marknadsandelar och lansering av andra sportkanaler ni UPC-tittare varit utsatt för, det svaret får vi aldrig.

Men vad ni sporttittare fått svar på är att enighet och uthållighet ger resultat. För utan er envishet och ständiga press på UPC via telefonsamtal och mejl hade Eurosport fortsatt vara en osedd kanal.

Som bonus får ni, om ni tittar digitalt, Eurosport 2. Så någons samvete är det som gnager.

I ZTV:s Champions League-studio sitter han som bytt efternamn och Thomas Nordahl och peppar oss tittar med alla tänkbara floskler. Inte ett ord om taktik, inga lagnyheter, ingen laguppställning, ingen förhandsstatistik.

Nej, då är det billigare att vänta tills bildproducenterna i London lägger ut laguppställningarna. Att vi tittare inte hänger med att vare sig memorera eller anteckna, det tar redaktionen ingen hänsyn till. Det är viktigare att sälja varumärket ZTV än att ge den service som exempelvis för Sportbladet är en självklarhet.

Felet med "Avspark" är att programmet är så förbannat tråkigt.

Bo Hansson gästar Sportexpressens sändning av IFK Norrköping-AIK och sätter alla på plats genom att vara påläst, kunnig, välformulerad och mycket tydlig i sin analys. Varför görs inga sådana sportjournalister längre?

BÄST

SÄMST

Frank Östergren